28 Μαρτίου 2024 / 11:12 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:12 πμ

Κομισιόν: Πρόστιμα σε 11 αερομεταφορείς για δημιουργία καρτέλ

από fimotro

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα την απόφασή της να επιβάλει πρόστιμο σε 11 αεροπορικές εταιρίες που είχαν συστήσει καρτέλ στις εμπορευματικές αερομεταφορές, μεταξύ των οποίων η Air France-KLM, καθορίζοντας το συνολικό ύψος του στα 776 εκατομμύρια ευρώ.
Η αρχική απόφαση, που είχε ληφθεί τον Νοέμβριο του 2010, είχε ακυρωθεί τον Δεκέμβριο του 2015, από την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη λόγω ενός λάθους στη διαδικασία, το οποίο ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρώπης ανακοίνωσε σήμερα ότι «έχει διορθώσει».
Μεταξύ των 11 εταιριών στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις, η Air France υφίσταται το πιο βαρύ πρόστιμο, 182 εκατομμύρια ευρώ, και ακολουθεί ο ολλανδός εταίρος της, η KLM (127 εκατομμύρια ευρώ), ποσό που ανεβάζει στα σχεδόν 310 εκατομμύρια ευρώ την οικονομική κύρωση που επιβάλλεται στον όμιλο.
Ακολουθεί η British Airways, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 104 εκατομμυρίων ευρώ. Οι άλλοι αερομεταφορείς στους οποίους επιβάλλονται πρόστιμα είναι οι Air Canada, Martinair, Cargolux, Cathay Pacific, Japan Airways, LAN Chile, SAS, Singapοre Airlines.
H γερμανική Lufthansa και η ελβετική Swiss εξασφάλισαν πλήρη απαλλαγή από πρόστιμα γιατί ενημέρωσαν την Κομισιόν, θεματοφύλακα του ανταγωνισμού στην ΕΕ, για την ύπαρξη του καρτέλ και «παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες», διευκρίνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα