29 Μαρτίου 2024 / 2:50 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:50 μμ

Κομισιόν: Πράσινο φώς για την εξαγορά της Monsanto από τη Bayer έναντι $62,5 δισ.

από fimotro

Την έγκριση των ευρωπαϊκών αντιμονοπωλιακών αρχών έλαβε η γερμανική Bayer για την εξαγορά 62,5 δισ. δολαρίων της αμερικανικής Monsanto, στην τελευταία από μια τριάδα συγχωνεύσεων-μαμούθ που θα αναδιαμορφώσουν τον κλάδο αγροχημικών.

Η συγχώνευση αναμένεται να δημιουργήσει μια εταιρεία που θα ελέγχει περισσότερο από το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αγοράς σπόρων και φυτοφαρμάκων.

Οδηγούμενες από τη μετάλλαξη των καιρικών συνθηκών, τον ανταγωνισμό στις εξαγωγές σιτηρών και την παραπαίουσα γεωργική οικονομία παγκοσμίως, οι Dow και DuPont και οι ChemChina και Syngenta, είχαν προηγουμένως ανοίξει το χορό των συγχωνεύσεων στον κλάδο.

Περιβαλλοντικές και αγροτικές οργανώσεις είχαν εκδηλώσει την αντίθεσή τους και στις τρεις συμφωνίες, εκφράζοντας ανησυχίες για το πλεονέκτημα που θα αποκτούσαν στα ψηφιακά δεδομένα του κλάδου.

Η Κομισιόν δήλωσε ότι η Bayer ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες της, προσφερόμενη να πουλήσει assets για να ενισχύσει την αντίπαλη BASF.

“Η απόφασή μας διασφαλίζει ότι θα υπάρχει αποτελεσματικός ανταγωνισμός και καινοτομία στους τομείς των σπόρων, φυτοφαρμάκων και ψηφιακής γεωργίας, και μετά τη συγχώνευση”, ανέφερε η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager σε ανακοίνωσή της.

“Συγκεκριμένα, έχουμε εξασφαλίσει ότι ο αριθμός των παγκόσμιων παικτών που συναγωνίζονται ενεργά σε αυτές τις αγορές, παραμένει ο ίδιος”, ανέφερε.

Η Bayer έχει ήδη συμφωνήσει στην πώληση κάποιων assets στη BASF έναντι 5,9 δισ. ευρώ, με την οποία της παρέχει επίσης άδεια στα ψηφιακά της δεδομένα γεωργίας. Επίσης θα πουλήσει τις δραστηριότητες σπόρων λαχανικών στη BASF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα