19 Απριλίου 2024 / 1:08 μμ
19 Απριλίου 2024 / 1:08 μμ

Κομισιόν: Δεν αποκλείεται μείωση αφορολόγητου το 2019

από fimotro

Στην πιθανότητα επίσπευσης κατά έναν χρόνο, το 2019 αντί του 2020, της μείωσης του αφορολόγητου αναφέρεται η Κομισιόν στο προσχέδιο της έκθεσης συμμόρφωσής της για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει πράξη στην περίπτωση που το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κρίνουν τον φετινό Μάιο ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει τον συμφωνημένο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019.

Αν χρειαστεί, η Ελλάδα «θα υιοθετήσει νομοθεσία, σε συμφωνία με τους θεσμούς, για να διασφαλίσει την ακριβή επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου, με τρόπο θετικό για την ανάπτυξη», αναφέρεται στο προσχέδιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Στο προσχέδιο σημειώνεται ακόμη ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν, ότι η έκπτωση του ΦΠΑ στα εναπομείναντα νησιά θα πρέπει να εξαλειφθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018 και προστίθεται ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει συνολικά 88 προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα