29 Μαρτίου 2024 / 2:34 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:34 μμ

Κολλημένος στο 20% ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αξιολόγηση!…

από fimotro

Πολύ επιφυλακτικοί στις αποφάσεις του Eurogroup και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα αποτελέσματα της συμφωνίας, εμφανίζονται οι πολίτες σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ Εφημερίδα των Συντακτών.

Οι ψηφοφόροι δεν έχουν πειστεί για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και την έξοδο από την επιτροπεία, τα οποία συγκροτούν το νέο κυβερνητικό αφήγημα. Αυτό αποτυπώνεται στη νέα έρευνα «σφυγμός» της Prorata για την «Εφ.Συν.», η οποία αποτυπώνει το κλίμα των ημερών…

Στην έρευνα καταγράφεται επίσης η εκλογική επιρροή των κομμάτων, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί το προβάδισμα των ψηφοφόρων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της PRORATA, η ψαλίδα ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει έξι μονάδες από τον Μάιο και να φτάνει στο 36%, ενώ η Κουμουνδούρου μένει στάσιμη στο 20%.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανεβαίνει στο 14% από 11% τον Μάιο. Το ΚΚΕ πάει στο 13% από 9%.

Το Ποτάμι κερδίζει δύο μονάδες και σκαρφαλώνει στο 9%. Η Χρυσή Αυγή μένει στάσιμη επίσης στο 9%, ενώ στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο παραμένει και η Ένωση Κεντρώων, που βρίσκεται στο 8%.

Η Λαϊκή Ενότητα ανεβαίνει στο 4% από το 2% του Μαΐου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντίθετα πέφτουν στο 2%, από 5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Η έρευνα διεξήχθη στις 19 και 20 του Ιουνίου, δηλαδή το διήμερο μετά το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα