29 Μαρτίου 2024 / 12:27 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:27 πμ

Κλειστά τα λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη

από fimotro

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Aπό τους ισχυρούς ανέμους παρασύρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά το αγκυροβολημένο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Παναγιά Αγιάσου.

Τέσσερα ρυμουλκά συν ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται κοντά στο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Στο ένα από τα ρυμουλκά επιβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτιος Ράπτης.

Το πλοίο που αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει σταματήσει να παρασύρεται από τους ανέμους, ήταν αγκυροβολημένο στο αγκυροβόλιο του Πειραιά και ερευνάται πως παρασύρθηκε από τους ανέμους.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το παροπλισμένο πλοίο, πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ στελέχη των εταιρειών ρυμούλκησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλοίο θα μπορέσει να δεθεί και να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού, αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές γραμμές

Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα