28 Μαρτίου 2024 / 5:03 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:03 μμ

Κομμένη στα δυο η Ελλάδα – Μπλόκο στα Τέμπη οι αγρότες

από fimotro

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι σκληραίνουν την στάση τους, στήνοντας νέα μπλόκα και κόβοντας τη χώρας στη μέση. Ειδικότερα, στις δύο το μεσημέρι και για δύο ώρες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας θα προβούν σε συμβολικό αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών. Παράλληλα, έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν πανελλαδική σύσκεψη τις επόμενες ημέρες καλώντας τα μπλόκα πο συντάσσονται μαζί τους να λάβουν αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα. Είμαστε εδώ ως ένα βήμα κλιμάκωσης, γιατί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεμπλέξει από εμάς, γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια» είπε μεταξύ άλλων, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό να παλέψει από κοινού. Δεν θα ανεχθούμε την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Δεν παλεύουμε για τον εαυτό μας. Γιατί όταν ζητάμε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, ή όταν διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην δωρεάν υγεία, δεν το κάνουμε μόνο για εμάς, αλλά το ζητάμε για όλο τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Οι παραγωγοί της Θεσσαλίας έχουν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας στο ρεύμα προς Αθήνα και στον κόμβο του Πλατυκάμπου στην κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη με τη κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Θεσσαλονίκη: Κλειστά επ΄αόριστον τα «πράσινα φανάρια»

Επ΄αόριστον αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα παραμένει για έβδομη ημέρα σήμερα η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στα πράσινα φανάρια, στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αγρότες και κτηνοτρόφους Νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Κλειστή θα συνεχίσει να παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου- Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης- Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης. Συνεχίζεται

Στο μεταξύ, τα αγροτικά μπλόκα πουν στηθεί σε περιοχές ευρύτερα της Θεσσαλονίκης είναι, από τις 28/1 στα διόδια των Μαλγάρων, αλλά και στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Άσσηρο και Λαγκαδά. Μιλώντας στο Πρακτορείο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μεσλισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, μέλος της συντονιστικής στον κόμβο Δερβενίου, είπε ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια κινητοποίηση για το τρέχον Σαββατοκύριακο.

Δίωρος αποκλεισμός της εθνικής Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Εν τω μεταξύ οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων σήμερα, Κυριακή, από τις 19:00 έως τις 21:00, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό. Σύμφωνα με την παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών, η απόφαση ελήφθη ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό των δράσεων.

Επίσης, με απόφαση της συνέλευσης ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 11:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Κλειστή επίσης θα είναι και η Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος του Κιάτου από τις 17:00 ως και τις 19:00 το απόγευμα, ενώ κλειστή θα είναι η Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Αιγίου από τις 18:30 έως τις 21:30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα