19 Απριλίου 2024 / 10:25 πμ
19 Απριλίου 2024 / 10:25 πμ

Κλίμα συναίνεσης στην πρώτη συνάντηση Γαβρόγλου-Ιερώνυμου

από fimotro

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με τον νέο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται έτοιμες να συνεχιστεί ο διάλογος.
Στην «ατζέντα» των συζητήσεων βρέθηκε και το ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών, ένα θέμα που είχε δημιουργήσει μεγάλη τριβή μεταξύ του κ. Ιερώνυμου και του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.
«Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε κλίμα ειλικρίνειας» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης στην Αρχιεπισκοπή ο κ.κ. Ιερώνυμος, και συμπλήρωσε: «Είπαμε πολλά και καλά».
Με τη σειρά του, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι το υπουργείο θα «χρησιμοποιήσει την πείρα της Εκκλησίας στο μάθημα των Θρησκευτικών».
Το ζήτημα των θρησκευτικών αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης συνεδρίασης της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 23-24 Νοεμβρίου.
Στο αμέσως προσεχές μέλλον αναμένεται νέα συνάντηση του αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Παιδείας, αυτή τη φορά στο υπουργείο Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα