29 Μαρτίου 2024 / 11:52 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:52 πμ

Κιμ: 1ο βήμα ενός αληθινού πολέμου η εκτόξευση του πυραύλου!

από fimotro

0Παραμένει η παγκόσμια ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις. ο Κιμ Γιόνγκ Ουν επέβλεψε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12 την Τρίτη ως απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-Ηνωμένων Πολιτειών, είπε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, χθες. Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ δήλωσε, “Η πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, όπως και σε αληθινό πόλεμο, αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στον Ειρηνικό και ένα βαρυσήμαντο πρελούδιο στην αναχαίτιση του Γκουάμ”.

Η Βόρεια Κορέα απείλησε να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους Hwasong-12 στη θάλασσα στα ανοιχτά της αμερικανικής επικράτειας του Γκουάμ στις αρχές του Αυγούστου, αφότου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει “φωτιά και οργή” εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.

Τραμπ: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι
Ο κόσμος έλαβε ξεκάθαρα το τελευταίο μήνυμα της Βόρειας Κορέας, υπογράμμισε χθες σε ανακοίνωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ, που πέρασε πάνω από τα εδάφη της Ιαπωνίας.

«Το καθεστώς έχει δείξει την αδιαφορία του για τους γείτονές του, για όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, και τα ελάχιστα πρότυπα αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς.

Ενέργειες που αποσταθεροποιούν και απειλούν, το μόνο που κάνουν είναι να εντείνουν την απομόνωση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας τόσο στην περιοχή όσο και μεταξύ όλων των χωρών του κόσμου. Ολες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» αναφέρει στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Καταδικάζει και η ΕΕ
Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ επίσης καταδίκασε την εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, και εξέφρασε την υποστήριξη της Ένωσης σε οποιεσδήποτε μελλοντικές συνομιλίες, αλλά προειδοποίησε επίσης για ενδεχόμενα μέτρα αφού συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τα αιτήματα για μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα», ανέφερε σε δήλωσή της η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, προσθέτοντας πως η ΕΕ θα εξετάσει μια «κατάλληλη απάντηση σε στενή διαβούλευση με σημαντικούς εταίρους και ευθυγραμμιζόμενη με τις συζητήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Η αντίδραση της Ν. Κορέας
Άμεση ήταν η απάντηση της Νότιας Κορέας στην τελευταία πρόκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς ο στρατός της χώρας πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά και προσομοίωσε την εξουδετέρωση της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, μερικές μόλις ώρες μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα -στις 6 π.μ. τοπική ώρα-, το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι τέσσερα F-15K έριξαν οκτώ βόμβες ΜΚ 84 στο πεδίο βολής Ταεμπαέκ Πίλσουνγκ στη νοτιοανατολική επαρχία της Γκάνγκγουον, περίπου πέντε ώρες από τη Σεούλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα