29 Μαρτίου 2024 / 7:55 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:55 πμ

Κικίλιας: Προσπαθεί να αποδράσει ο Τσίπρας

από fimotro

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας, χθες, επιχείρησε να τονώσει τον εαυτό του και το ηθικό των υπουργών του. Προσπαθεί συστηματικά να αποδράσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Δυστυχώς για τη χώρα και τον λαό μας, ο κ. Τσίπρας:

Έχει δεσμεύσει την Ελλάδα στο τέταρτο Μνημόνιο έως το 2022. Με βαριά λιτότητα για όλους τους Έλληνες. Με περικοπές συντάξεων και αύξηση της φορολογίας σε όλους.

Έχει δεσμευτεί και υπογράψει πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που βαραίνουν την οικονομία και εξοντώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Δεν πέτυχε καμία ρύθμιση για το χρέος,

Δεν φαίνεται επίσης να πετυχαίνει την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

Δυστυχώς, με την ιδεοληπτική, παρωχημένη πολιτική του, την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της κυβέρνησής του, δυσχεραίνει αφάνταστα την προσέλκυση επενδύσεων.

Γιατί τα χθεσινά του λόγια δεν πείθουν κανέναν. Απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζει η κοινή γνώμη: Ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σοβαρό σχέδιο για τη χώρα, γιατί το μόνο που τον απασχολεί είναι η παραμονή του πάση θυσία στην εξουσία».

«Η στάση του κ. Καμμένου είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης»
Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο».

Οπως είπε, ο κ. Καμμένος:

Εμφανίζεται να επικοινωνεί με κατάδικο σε ισόβια για ναρκωτικά, κρατούμενο στις φυλακές. Τι έχει να πει ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας σε έναν κατάδικο για ναρκωτικά; Αυτό το ερώτημα κάθε λογικού ανθρώπου παραμένει αναπάντητο.

Αποκαλύφθηκε, επίσης, ότι ο κ. Καμμένος κατά παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών, χρησιμοποιεί ως πιλότος πολεμικά ελικόπτερα. Θέτοντας σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές και στρατιωτικό υλικό για το οποίο έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Στη θέση δηλαδή του οφειλόμενου σεβασμού στους νόμους, στους κανονισμούς, αλλά και στα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στους Έλληνες πολίτες, έχει μπει η αλαζονεία, η ανευθυνότητα και η παραβατική συμπεριφορά.

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Καμμένος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περιβόητη γραβάτα, μεταφέροντας, για άλλη μια φορά, τη χυδαιότητα στο διαδίκτυο. Δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη και ενέπλεξε ακόμη και το ανήλικο παιδί του. Κάθε λογικός και σοβαρός άνθρωπος μπορεί να κρίνει το ήθος και τη στάση του κ. Καμμένου.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε πολλά άλλα. Δεν θα το κάνουμε σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, η στάση του είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης. Τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως ΥΕΘΑ της χώρας;».

«Κανένα άσυλο δεν υπάρχει για πράξεις ανομίας»
Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «η κατάσταση στο Α.Π.Θ. είναι απαράδεκτη και ενδεικτική των συνεπειών που έχουν οι ιδεοληπτικές, παρωχημένες αντιλήψεις της κυβέρνησης για την παιδεία.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές καταγγέλλουν επώνυμα πως, εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, διακινούνται ναρκωτικά, γίνονται απόπειρες βιασμών και απειλείται η σωματική ακεραιότητά τους.

Ο έλεγχος έχει χαθεί και ο υπουργός Παιδείας κάνει τον παρατηρητή, αρνούμενος ουσιαστικά να εφαρμόσει τον νόμο. Δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει τη φοιτητική κοινότητα. Δηλώνει αναρμόδιος να αντιμετωπίσει πράξεις ανομίας, που συμβαίνουν μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια.

Επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση ξαναφέρνει μια επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας.

H θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Κανένα άσυλο δεν υπάρχει, για πράξεις ανομίας, για εκβιασμούς, για απειλές κατά της ζωής των φοιτητών, των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού, κατά της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα