18 Απριλίου 2024 / 6:38 μμ
18 Απριλίου 2024 / 6:38 μμ

Κατηγορηματική διάψευση Τσακαλώτου για το ρεπορτάζ στο Βήμα περί εκλογών στο Eurogroup

από fimotro

tsakalotos eurogroupΜε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας ”Το Βήμα”, σύμφωνα με το οποίο, ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε κάποιους ιδιαίτερους διαλόγους με τους ομολόγους του στο προηγούμενο Eurogroup, στους οποίους άφηνε να εννοηθεί ότι αν επιβληθούν νέα μέτρα, η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο χωρίς περιστροφές στους ομολόγους του για εκλογές.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές», φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών στους ομολόγους του στην ευρωζώνη, για να εισπράξει την απάντηση «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε».

Σε άλλο σημείο το άρθρο αναφέρει ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για «ένα πολύ κακό Eurogroup» τονίζοντας ότι «εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΠΕ, ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα συμφωνία».

Ακόμη και ο Πιερ Μοσκοβισί φέρεται να είπε συνομιλώντας με την ελληνική αποστολή: «Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη, η χειρότερη των τελευταίων ετών!», σύμφωνα πάντα με το «Βήμα».

ΥΠΟΙΚ: Οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπηρετούνται επαρκώς με ψεύδη

Από το υπουργείο διέψευσαν το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι ”δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα”.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Οι φερόμενοι διάλογοι ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και ομολόγους του, οι οποίοι παρουσιάζονται στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής και αναπαράγονται στο Διαδίκτυο, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Καμία τέτοια συζήτηση με αναφορά σε εκλογές από μέρους του υπουργού Οικονομικών δεν έγινε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016. Ούτε εντός, ούτε στο περιθώριο αυτού. Οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπηρετούνται επαρκώς με ψεύδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα