28 Μαρτίου 2024 / 11:03 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:03 πμ

Κατηγορίες σε 19 άτομα για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ

από fimotro

Αμερικανικό δικαστήριο απήγγειλε χθες κατηγορίες σε 19 άτομα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 15 τούρκοι υπάλληλοι ασφάλειας, σε σχέση με ένα επεισόδιο στην Ουάσιγκτον μεταξύ διαδηλωτών και του προσωπικού ασφαλείας του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Μάιο, σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανών εισαγγελέων στο Reuters.

Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν στην “βάναυση επίθεση”, όπως την ονόμασε ο διοικητής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών έξω από την κατοικία του τούρκου πρέσβη κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το επεισόδιο, το οποίο συνέβη μετά τη συνάντηση του Ερντογάν με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, επιδείνωσε τις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

Το γραφείο του εισαγγελέα της περιοχής πρωτευούσης των ΗΠΑ (District of Columbia) είπε σε δήλωσή του ότι έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε 16 από τους εναγόμενους, και ότι η χθεσινή απαγγελία πρόσθεσε άλλους τρεις στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

Οι τρείς είναι ο Μουχσίν Κόσε, ο Γιουσούφ Αγιάρ και ο Χαρετίν Ερέν, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ των 15 τούρκων υπαλλήλων ασφαλείας στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

“Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν και στους 19 εναγόμενους περιλαμβάνουν τη συνωμοσία να διαπράξουν έγκλημα βίας, ενισχυμένης από έγκλημα προκατάληψης”, είπε. Η κατηγορία τιμωρείται με τη μέγιστη ποινή κάθειρξης 15 χρόνων, ενώ το έγκλημα προκατάληψης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες ποινές κάθειρξης, έγραφε η δήλωση του εισαγγελέα.

Μερικοί ενάγοντες αντιμετωπίζουν πρόσθετες κατηγορίες.

Μόνο δύο από τους 19 έχτουν τεθεί υπό κράτηση, και αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον δικαστή στις 7 Σεπτεμβρίου, έγραφε η δήλωση.

Η τουρκική πρεσβεία απέδωσε τη βία σε διαδηλωτές που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το οποίο η Τουρκία και οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα