25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Κατασχέθηκαν 400 κιλά κάνναβης από την Αλβανία

από fimotro

Ινδική κάνναβη, συνολικού βάρους 424 κιλών, που μεταφέρθηκε στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης από την Αλβανία, κατασχέθηκε χθες το βράδυ στην Πλαταριά Θεσπρωτίας. Έπειτα από τη συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, με την υποστήριξη του Λιμενικού Σώματος, συνελήφθη και ένας άνδρας, υπήκοος της γειτονικής χώρας.

Οι αστυνομικοί της Πρέβεζας αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν και ζήτησαν τη συνδρομή του Λιμενικού για επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής της Θεσπρωτίας, όπου έσπευσαν έξι σκάφη από την Ηγουμενίτσα, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα.

Στις 02:00 τα ξημερώματα, ταχύπλοο που είχε ξεκινήσει από τις αλβανικές ακτές και ήταν φορτωμένο με τα ναρκωτικά, εμφανίστηκε στον όρμο της Πλαταριάς. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ώρα που ο χειριστής, έδεσε το σκάφος και επιχείρησε να βγάλει τα ναρκωτικά, έγινε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Μέσα στο σκάφος, που επίσης κατασχέθηκε, βρέθηκαν 36 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 424 κιλά, ενώ συνελήφθη και ο 42χρονος χειριστής του.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, στην οποία βαρύνεται με την κατηγορία της οργανωμένης εισαγωγής στη χώρα ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. Την προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα