25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Καταλονία: Νίκη των αυτονομιστών δείχνουν τα exit polls

από fimotro

Tα αποσχιστικά κόμμα της Καταλονίας φαίνεται πως είναι σε θέση να κρατήσουν την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο μετά τις σημερινές περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με exitt poll που δημοσίευσε η εφημερίδα La Vanguardia.

Με βάση το exit poll, τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας συγκεντρώνουν 67 με 71 έδρες από τις 135 του κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιευτεί επίσημα αποτελέσματα.

Οποιοδήποτε κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων πρέπει να κερδίσει 68 έδρες για να κερδίσει την πλειοψηφία.

Βάσει του exit poll, οι Ciudadanos που υποστηρίζουν την ενότητα με την Ισπανία και το κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας, οι Esquerra Republicana εμφανίζονται να συγκεντρώνουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό εδρών στο νέο κοινοβούλιο με τους Ciudadanos να έχουν μικρό προβάδισμα (34-37 και 34-36 αντίστοιχα).

Eν τω μεταξύ, πλειοψηφία συγκεντρώνουν τα αυτονομιστικά κόμματα και με βάση exit poll του 8TV. Συγκεκριμένα, οι Ciudadanos συγκεντρώνουν 34 ως 37 έδρες, οι Esquerra Republicana 34 με 36 έδρες, το κόμμα του Κάρλες Πουτζδεμόν, Group Junts συγκεντρώνει 28 με 29 έδρες και οι Ριζοσπάστες Αυτονομιστές 5 με 6 έδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα