28 Μαρτίου 2024 / 4:56 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:56 μμ

Καταγγελίες Κ. Χατζηδάκη για τις “Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.”

από fimotro

Με καταγγελίες-φωτιά για την πορεία της “Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.”, συνοδεύει σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Προσλήψεις ημετέρων από την πίσω πόρτα, αδικαιολόγητα υψηλές δαπάνες και συμφωνία για ενοικίαση χώρου στον οποίο δεν υπάρχει καν κτήριο. Αυτά φέρνει, μεταξύ άλλων, στο προσκήνιο ο κ. Χατζηδάκης, που επισημαίνει ότι τη στιγμή που η εικόνα που αποτυπώνουν τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία των ΕΛΤΑ είναι εξαιρετικά αρνητική (ταμειακό έλλειμμα 62,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2016) η διοίκηση της Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ εμφανίζεται να προβαίνει σε ενέργειες που αυξάνουν σημαντικά τις δαπάνες της επιχείρησης και σίγουρα δεν μπορούν να θεωρηθούν παράδειγμα χρηστής διοίκησης. “Αυτό τη στιγμή που το Στρατηγικό Σχέδιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.-στην οποία υπάγονται τα ΕΛΤΑ με υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- εντοπίζει ως κορυφαία προτεραιότητα για την επιβίωση της εταιρείας τη μείωση των δαπανών”, σημειώνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Χατζηδάκης στέκεται σε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα αποφάσεων της διοίκησης των Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ τα οποία, όπως αναφέρει, προκαλούν απορία:

-Συμφωνία για μετεγκατάσταση της έδρας της Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε. σε ενοικιαζόμενο χώρο ο οποίος απαιτεί εργασίες που υπολογίζονται, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

-Συμφωνία για στέγαση του κομβικού κέντρου των Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε των Αθηνών σε ενοικιαζόμενο χώρο στον οποίο δεν υπάρχει κτήριο, αλλά πρόκειται να κατασκευαστεί μελλοντικά.

-Πρόσληψη δυσανάλογα μεγάλου αριθμού εργαζομένων στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε. με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, όπως καταγγέλλουν με σχετική επιστολή τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας, στην οποία καταγγέλλεται και η επιλογή στελεχών με βάση κομματικά κριτήρια.

“Κατά περίεργο τρόπο, σε αυτή την προβληματική, πλέον, επιχείρηση, η κυβέρνηση επέλεξε να τοποθετήσει πρόεδρο του Δ.Σ., Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς και μια σειρά άλλα στελέχη που κατέχουν καίριες θέσεις, από μια και μόνη δημοτική παράταξη του Δήμου Πεντέλης”, σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα