29 Μαρτίου 2024 / 4:08 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:08 μμ

Κατέρρευσε κτίριο κοντά στη Νάπολη -Υπάρχουν εγκλωβισμένοι

από fimotro

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 7 άτομα  φέρονται να έχουν θαφτεί στα συντρίμμια του κτιρίου στην πόλη Τόρε Ανουντσιάτα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το τετραόροφο κτίριο ήταν χτισμένο δίπλα στις ράγες τρένου και λίγο την κατάρρευση πέρασε αμαξοστοιχία και σείστηκε το κτίριο. Μάλιστα αναφέρεται πως κατέρρευσαν οι δύο τελευταίοι όροφοι στους οποίους γίνονταν εργασίες ανακαίνισης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες και 15 εθελοντές που σκάβουν πυρετωδώς με τα χέρια και ό,τι άλλο μέσο έχουν διαθέσιμο για να ανασύρουν τους εγκλωβισμένους. Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι διασώστες άκουσαν από τα συντρίμια μια φωνή γύρω στις 09:20 τοπική ώρα.  Οι έρευνες προχωρούν με προσοχή, ενώ έχουν επιστρατευτεί και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της Πυροσβεστικής.

Η κατάρρευση έγινε γύρω στις 06:20 το πρωί τοπική ώρα. Ο δήμαρχος της πόλης, Βιντσέντσο Ασιόνε, επιβεβαίωσε ότι αγνοείται μια οικογένεια με δύο παιδιά καθώς και η οικογένειας ενός υπαλλήλου του Δήμου. Δύο άλλα διαμερίσματα ήταν ακατοίκητα καθώς ήταν σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης.

Δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί τα αίτια της κατάρρευσης, η οποία πάντως δεν φαίνεται να οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου. Για προληπτικούς λόγους αποφασίσθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας σε σιδηροδρομική γραμμή η οποία περνά σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από την πολυκατοικία που κατέρρευσε.

Τραυματίσθηκαν δυο πυροσβέστες που εργάζονταν για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων του κτιρίου

Τραυματίσθηκαν δυο από τους πυροσβέστες οι οποίοι εργάζονταν στην περιοχή Τόρε Ανουντσιάτα, κοντά στην Νάπολη, όπου λίγο μετά τις 06:00 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) κατέρρευσε μέρος πολυκατοικίας.

Ένας από τους δυο πυροσβέστες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Οι κάτοικοι της πολυκατοικίας που παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια είναι 7, εκ των οποίων 2 παιδιά, 8 και 11 ετών.

Οι διασώστες βασίζονται τώρα και στην βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, που σε απόλυτη ησυχία προσπαθούν να εντοπίσουν θορύβους, αναπνοές, και τυχόν εκκλήσεις σε βοήθεια των θυμάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα