28 Μαρτίου 2024 / 12:06 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 12:06 μμ

Κατά της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας ο Μ. Βαλς

από fimotro

Κατά της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και νυν υποψήφιος για το χρίσμα της Κεντροαριστεράς Μανουέλ Βαλς. Λιγότερο από τρεις βδομάδες πριν από τις προκριματικές στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και 12 ημέρες πριν από το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων, ο Βαλς παρουσίασε το πρόγραμμά του κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για τη ανάγκη «έξυπνης εφαρμογής» των κανόνων που διατηρούν τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας στις εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη, δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει το έλλειμμα κάτω από το 3%, αλλά τόνισε ότι δεν θα το μηδενίσει.

Στο πρόγραμμα του Βαλς περιλαμβάνεται επίσης η ένωση όλων των επιδομάτων πρόνοιας που παρέχονται από το γαλλικό κράτος σε ένα ενιαίο επίδομα «αξιοπρεπούς εισοδήματος».

Ο Βαλς θεωρείται φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, για να διαδεχτεί τον Φρανσουά Ολάντ στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ούτε αυτός όμως ούτε κανένας άλλος υποψήφιος της γαλλικής Κεντροαριστεράς δεν φαίνεται να καταφέρνει να περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα