18 Απριλίου 2024 / 6:09 πμ
18 Απριλίου 2024 / 6:09 πμ

Καρούζος Gate: Απειλές με όπλα και χορός εκατομμυρίων

από fimotro

Με καταγγελίες πως βασικός μάρτυρας στην αποκαλούμενη υπόθεση “Καρούζος gate” απειλήθηκε με όπλο για να μην καταθέσει σήμερα στη δίκη που συνεχίζεται στο 1ο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, άρχισε το πρωί η ακροαματική διαδικασία.

Ο Ιωσήφ Λιβανός κατήγγειλε επίθεση απο αγνώστους οι οποίοι τον απείλησαν με όπλο, με έγγραφο προς το δικαστήριο.

Ο κ. Λιβανός, οι καταγγελίες του οποίου μαζί με αυτές του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη έγιναν αφορμή να ξεκινήσει η δικαστική έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επρόκειτο να καταθέσει σήμερα στο 1ο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αλλά δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα. Όπως υποστήριξε ενώ οδηγούσε στις 7.30 το πρωί οι δράστες – που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα -πλησίασαν το αυτοκίνητό του και με την απειλή όπλου του είπαν να μην καταθέσει σε βάρος του Γιάννη Καρούζου. Ο μάρτυρας κατέληξε στο ΑΤ Βουλιαγμένης όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

Γιατί δικάζονται

Πρόκειται για τη δίκη της υπόθεσης φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ και τις αγοραπωλησίες ακινήτων με φερόμενο ως βασικό πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία, η οποία ξεκίνησε με σοβαρές καταγγελίες.

Το κατηγορητήριο για το οποίο θα δικαστούν έξι άτομα αφορά κατά περίπτωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Όμιλος Καρούζου με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή προχωρούσε σε αγορές ακινήτων-φιλέτων, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία. Στην δικογραφία αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φθάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των κατηγορουμένων η σύζυγος του επιχειρηματία Ρεβέκκα Σκαφτούρα αλλά και ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης που εκπροσωπούνται απο δικηγόρους, όπως έχουν δικαίωμα.

Τα μαύρα ταμεία

Η απουσία του κ. Λιβανού έφερε στο βήμα του μάρτυρα τον πρώην λογιστή του Ομίλου ο οποίος κατέθεσε ότι την ανάπτυξη και το ταμείο των εταιριών είχε αναλάβει αποκλειστικά η σύζυγος του Γ. Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

Δήλωσε, πάντως, άγνοια για την ύπαρξη “άσπρων και μαύρων ταμείων” στον όμιλο ενώ δήλωσε άγνοια αν η κ. Σκαφτούρα είχε εξωχώριες εταιρίες και “ότι πληρώθηκε τεράστιο ποσό σε δικηγορικό γραφείο για την ίδρυση και συντήρηση των εταιριών αυτών”. Ο λογιστής δήλωσε και πάλι άγνοια για την ύπαρξη των offshore. Ο συνήγορος του Γ. Καρούζου, Γ. Παπαδάκης, ζήτησε τότε να ξανακληθεί ο μάρτυρας “ώστε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τραπεζίτη από το εξωτερικό για τα χρήματα που έφυγαν έξω” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Του Παναγιώτη Στάθη

(από το : capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα