28 Μαρτίου 2024 / 11:07 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:07 μμ

Καραμανλής για πρωθυπουργός σε περίπτωση νίκης, αλλά όχι αυτοδυναμίας της ΝΔ!

από fimotro

Ενδιαφέρουσα η πληροφορία που δημοσιεύει σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, ο Βηματοδότης. Την αναδημοσιεύουμε ολόκληρη:

Εδώ και καιρό, μου λέει, διακινείται ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση μη κατάκτησης της αυτοδυναμίας (ή ακόμη και νίκης) στις εκλογές από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, τότε είναι πολύ πιθανόν να κληθεί και πάλι ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος θα φέρει την ομόνοια, τη συνεργασία και κυρίως θα διεκδικήσει με δικούς του όρους την εξουσία. Το σενάριο αυτό όντως διακινείται σε πολιτικά αλλά και δημοσιογραφικά γραφεία, πλην όμως ουδείς βγαίνει είτε να το διαψεύσει είτε να το επιβεβαιώσει.

Ετσι ρώτησα τον συνομιλητή μου εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Η απάντηση που μου έδωσε όντως με αιφνιδίασε, αφού είπε ότι ακόμη είναι νωρίς για τέτοιου είδους σενάρια, θα πρέπει πρώτα να ερωτηθεί και ο ίδιος ο Καραμανλής, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν αλλάζει τόσο εύκολα μια ηγεσία (η οποία έχει εκλεγεί από τη βάση του κόμματος), αλλά θα εξαρτηθεί και από το ποσοστό διαφοράς που θα εισπράξει η ΝΔ στις εκλογές από το δεύτερο κόμμα, από το πόσους και ποιας εσωκομματικής κατεύθυνσης βουλευτές θα εκλέξει και βεβαίως προϋποθέτει παραίτηση της σημερινής ηγεσίας. Ρώτησα τον συνομιλητή μου εάν μετέχει και ο ίδιος σε αυτά τα σενάρια γιατί με εντυπωσίασε το γεγονός ότι γνώριζε λεπτομέρειες. Η απάντησή του ήταν (φυσικά) αρνητική. Είπε ότι απλώς το είχε ακούσει και αυτός.

Σ.Σ. Fimotro: Έχουν πολιτικό ενδιαφέρον τα σενάρια που δημοσιεύει ο Βηματοδότης. Συνήθως έχει πολύ καλή πληροφόρηση από το περιβάλλον του πρ. πρωθυπουργού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα