20 Απριλίου 2024 / 3:54 πμ
20 Απριλίου 2024 / 3:54 πμ

Καμπανάκι κινδύνου για το χώρο του Τύπου

από fimotro

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στο χώρο του τύπου, που απειλούν ακόμη και την ομαλή έκδοση πολλών εφημερίδων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη ανησυχία του τονίζοντας ότι οι εξελίξεις, εκτός από τα ήδη γνωστά προβλήματα στην ομαλή έκδοση πολλών εφημερίδων, απειλούν να συμπαρασύρουν και τον ευαίσθητο τομέα της εκτύπωσης και διακίνησης των εντύπων.

Παράλληλα το Δ.Σ. Απευθύνεται σε τράπεζες και κυβέρνηση λέγοντας:

«Α) Εφιστούμε την προσοχή στους αρμόδιους παράγοντες (κυβερνητικούς -Τραπεζικούς) για ένα θέμα που εν δυνάμει απειλεί να πλήξει ανεπανόρθωτα την ομαλή παραγωγή και διακίνηση των εφημερίδων.

Β) Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους (κυβέρνηση, τράπεζες, εκτυπωτικές εταιρείες, πρακτορεία διανομής) να εξετάσουμε από κοινού τις απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο της νομιμότητας, με στόχο να αποτραπεί ένα θανάσιμο πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου. Οποιαδήποτε ολιγωρία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας και πολυφωνίας αλλά ταυτόχρονα θα πλήξει χιλιάδες εργαζόμενους, τα ήδη σκληρά δοκιμαζόμενα ασφαλιστικά τους ταμεία, αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα των Τραπεζών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα