19 Απριλίου 2024 / 12:52 μμ
19 Απριλίου 2024 / 12:52 μμ

Καμμένος: Ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και απόλυτης υπευθυνότητας για το συλλογικό συμφέρον της πατρίδας

από fimotro

«Η υπέρβαση των σημερινών συγκυριακών δυσκολιών απαιτεί να εργασθούμε με εθνική ομοψυχία και απόλυτη υπευθυνότητα για το συλλογικό συμφέρον της πατρίδος μας», επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων στρατιωτών και σμηνιτών της Α ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην αεροπορική βάση της Τρίπολης.
«Η Ελλάδα έχει πλέον σοβαρούς και προφανείς λόγους να διατηρεί στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, τόσο για την αντιμετώπιση των υφισταμένων απειλών, όσο και των εν δυνάμει απειλών. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας, επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση προσωπικού και μέσων και εργάζεται ακατάπαυστα για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν», πρόσθεσε, για να καταστήσει σαφές ότι «τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση».
Απευθυνόμενος προς τους νεοορκισθέντες, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Πριν από λίγο δώσατε ιερό όρκο, αναλαμβάνοντας την ύψιστη υπόσχεση προς την πατρίδα. Η κατάταξή σας, πέραν από συνταγματική επιταγή και κοινωνικό καθήκον διαχρονικό, αποτελεί, συνάμα, ένδειξη τιμής προς την πατρίδα μας.
Σας καλώ να υπακούετε και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας, γιατί η πειθαρχία είναι στρατιωτική αρετή που δεν πρέπει να συγχέεται με τη στέρηση της ελευθερίας. Αντιθέτως, αποτελεί όρο απαραίτητο της μαχητικής ισχύος και της αποτρεπτικής ικανότητος των Ενόπλων Δυνάμεων».
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η στρατιωτική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι παλαιότεροι συνάδελφοί σας, θα είναι δίπλα σε εσάς και τους γονείς σας, σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα