19 Απριλίου 2024 / 10:09 πμ
19 Απριλίου 2024 / 10:09 πμ

Και τυπικά τέλος στις αγάπες ΣΥΡΙΖΑ-Ιβάν: Τον άδειασε άγρια σήμερα ο Τζανακόπουλος

από fimotro

Και τυπικά τέλος στην περίοδο καλών σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ- Ιβάν Σαββίδη έβαλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τοποθετήθηκε για τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι είπε για την είσοδο του Σαββίδη στο γήπεδο και την συνέχεια. Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Τα πρόσφατα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας, με τη διακοπή του αγώνα και την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είδαμε εικόνες που δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς και δυστυχώς πόρρω απέχουν από το να χαρακτηριστούν μεμονωμένο περιστατικό. Πρόκειται για ένα επεισόδιο που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο βίας και ακραίων παραβατικών συμπεριφορών που δυστυχώς χαρακτηρίζουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για δεκαετίες. Μόνο τα τελευταία χρόνια, η ελληνική κοινωνία και ο φίλαθλος κόσμος έγιναν μάρτυρες γεγονότων που εμπίπτουν στις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Αναφέρω ενδεικτικά, μόνο κάποια από τα πολλά περιστατικά εμπρησμών, τρομοκρατίας και ξυλοδαρμών της πρόσφατης περιόδου.
Εμπρησμός στο σπίτι του πρώην επικεφαλής της ΚΕΔ κ. Μπίκα, αποστολή φακέλου με σφαίρα προς τον νυν Πρόεδρο της ΕΠΟ, ξυλοδαρμοί σε δημοσιογράφους οι οποίοι αποκάλυπταν τα πεπραγμένα της Εγκληματικής Οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Έθνος από οργανωμένους οπαδούς.
Και φυσικά, περιπτώσεις εισβολής οπαδών στους αγωνιστικούς χώρους στα γήπεδα Γ. Καραϊσκάκης, Τούμπας, Απόστολος Νικολαΐδης και ΟΑΚΑ και φυσικά άγριες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών μεταξύ άλλων και στον περσινό τελικό Κυπέλλου στο Βόλο.
Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις εγκληματικές συμμορίες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Να συγκρουστεί με όσα για χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε ανέθρεψαν με τον εναγκαλισμό τους με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε απλώς ανέχτηκαν.
Η σημερινή κυβέρνηση συγκρούστηκε στην πράξη, όχι στα λόγια. Και τα βήματα που έγιναν είναι σημαντικά.
–         Με τον ορισμό τακτικών δικαστών για υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.
–         Με την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ τόσο με την ελληνική νομοθεσία όσο και τα πρότυπα της FIFA/UEFA.
–         Με την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
–         Με την στενή συνεργασία της Πολιτείας με τη FIFA και την UEFA, στον τομέα της διαφάνειας, την άρση του ελέγχου της διαιτησίας από τις ΠΑΕ και την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας στο πεδίο των οικονομικών τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των ΠΑΕ.
Κάναμε αρκετά βήματα, όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερα δραστικά μέτρα. Και για τον λόγο αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίχως δεύτερες σκέψεις και αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος. Αποφάσεις δύσκολες και σκληρές για κάποιους που επιμένουν να μη δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό, στο ίδιο το άθλημα, τον κόπο και την προσπάθεια των αθλητών και φυσικά, στο φίλαθλο κόσμο. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν, με την πολύτιμη και απαραίτητη συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να δώσουμε ένα τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και την εικόνα της χώρας διεθνώς».
«Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις εγκληματικές συμμορίες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, να συγκρουστεί με όσα για χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε ανέθρεψαν με τον εναγκαλισμό τους με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα είτε απλά ανέχτηκαν», δήλωσε ακόμα ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στα έκτροπα που συνέβησαν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
«Η σημερινή κυβέρνηση συγκρούστηκε στην πράξη, όχι στα λόγια. Και τα βήματα που έγιναν είναι σημαντικά», είπε και ανέφερε συγκεκριμένα μέτρα:
– Με τον ορισμό τακτικών δικαστών για υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.
– Με την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ τόσο με την ελληνική νομοθεσία και τα πρότυπα της FIFA/UEFA.
– Με την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
– Με τη στενή συνεργασία της Πολιτείας με τη FIFA και την UEFA στον τομέα της διαφάνειας και της ισοτιμίας των αγώνων, την άρση του ελέγχου της διαιτησίας από τις ΠΑΕ και την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας στο πεδίο των οικονομικών, τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των ΠΑΕ.
Η Κυβέρνηση έκανε αρκετά βήματα, όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερα δραστικά μέτρα, είπε και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίχως δεύτερες σκέψεις και αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος. Αποφάσεις δύσκολες και σκληρές για κάποιους που επιμένουν να μην δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό, στο ίδιο το άθλημα, τον κόπο και την προσπάθεια των αθλητών και φυσικά, στον φίλαθλο κόσμο. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν, με την πολύτιμη και απαραίτητη συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να δώσουμε ένα τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και την εικόνα της χώρας διεθνώς». Ακόμα είπε ότι το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει εάν δεν δοθεί συνολική λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα