18 Απριλίου 2024 / 10:20 μμ
18 Απριλίου 2024 / 10:20 μμ

Και αύριο οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς!

από fimotro

Καμίνι θα θυμίζει η χώρα και την Κυριακή καθώς οι θερμοκρασίες χτυπούν «κόκκινο». Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της ΕΜΥ, την Κυριακή αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά της χώρας και η θερμοκρασία στην Ηπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο δεν θα ξεπεράσει τους 32-34 βαθμούς Κελσίου. Όμως, σε συνθήκες καύσωνα θα παραμείνει η υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, όπου το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ίσως και ακόμα παραπάνω!

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 32-34 βαθμούς Κελσίου.
Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε κανονικές θερμοκρασίες και από την Πέμπτη προβλέπεται νέα άνοδος, φθάνοντας τους 36 βαθμούς Κελσίου.

*Ο Νίκος Μαζαράκης είναι φυσικός – μετεωρολόγος και συνεργάτης – ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Κόκκινος» συναγερμός για πυρκαγιές την Κυριακή

Όπως φαίνεται και στο χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αρκετές περιοχές της χώρας θα δοκιμαστούν ιδιαίτερα την Κυριακή αφού ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός.

Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι περιοχές με πορτοκαλί χρώμα, δηλαδή αρκετοί δήμοι σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Νησιά του Ιονίου. Επίσης σοβαρό κίνδυνο διατρέχουν και άλλες περιοχές που σημειώνονται με κίτρινο χρώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα