19 Απριλίου 2024 / 5:34 πμ
19 Απριλίου 2024 / 5:34 πμ

Και άλλες προσλήψεις στους δήμους

από fimotro

Με διάθεση  περαιτέρω προσλήψεων εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη χθεσινή συνάντησή του με το Δ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, αναφέρει η “Καθημερινή”.

Όπως ενημέρωσε τους δημάρχους, ο Π. Σκουρλέτης έχει εγκρίνει 500 ακόμα προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, επιπλέον των 8.845 που έχουν ήδη δρομολογηθεί, προκειμένου να καλυφθούν τα αιτήματα των δήμων που δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες που είχαν τεθεί. Το σχετικό αίτημα έχει αποσταλεί στον ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τον υπουργό, ενώ ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες δεδομένου ότι στο τέλος Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις όσων εργάζονται τώρα στους δήμους.

Όπως ο ίδιος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των αιρετών, η θητεία των δημάρχων θα παραταθεί μερικούς μήνες, εφόσον σχεδιάζεται οι αυτοδιοικητικές εκλογές να πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2019, πιθανότατα τον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν η κυβέρνηση σχεδιάζει διπλές εκλογές εκείνο το χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται από την “Καθημερινή” ότι οι σχέσεις της ΚΕΔΕ με το υπουργείο Εσωτερικών είχαν επισήμως διακοπεί επί αρκετούς μήνες με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στον “Καλλικράτη” και στο εκλογικό σύστημα, αλλά και το γεγονός ότι ο υπουργός δεν έχει καταθέσει την πρόταση του υπουργείου επί σειράς θεμάτων.

Ο κ. Σκουρλέτης στη χθεσινή συνάντηση, η οποία όπως μεταφέρουν και οι δύο πλευρές πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, τόνισε τα σημεία συμφωνίας δημάρχων και υπουργείου, μετέφερε χρονικά για αργότερα τις δρομολογούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στον “Καλλικράτη” και φάνηκε να κάνει ένα βήμα πίσω όσον αφορά στην εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπάρχει διάθεση να λύσουμε τα θέματα, φέρεται να τόνισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι όσον αφορά την εφαρμογή της κοινής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το θέμα δεν έχει ακόμα κλείσει.

Επίσης, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα προγραμματίσει συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς όσον αφορά στην ένταξη των προνηπιακών τμημάτων (για παιδιά 4 ετών) στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Από την πλευρά της ΚΕΔΕ θα αποσταλεί επιστολή, στην οποία θα αναφέρονται διεξοδικά τα προβλήματα που θα προκύψουν εφόσον εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα