25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Καίγεται το εργοστάσιο Μπαταριών της Sunlight στην Ξάνθη

από fimotro

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από τη 1 μ.μ. της Πρωτομαγιάς στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στο Όλβιο Ξάνθης.

Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά χωρίς έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν βρεθεί από την πρώτη στο εργοστάσιο για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.
Όπως δήλωσε ο Γιάννης Σιδηρόπουλος του xanthi2,gr, από το χώρο της πυρκαγιάς, λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού. Όσοι αποφασίσουν να μείνουν στα σπίτια τους θα πρέπει να έχουν πορτοπαράθυρα κλειστά, όπως συμβουλεύουν οι αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα