19 Απριλίου 2024 / 4:20 μμ
19 Απριλίου 2024 / 4:20 μμ

Κέρδη 23,5 εκατ. για τη Eurobank Κύπρου στο εξάμηνο

από fimotro

Στα €23,5 εκατ. διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Eurobank Cyprus το εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας. Σημειώνεται ότι το 2016 η τράπεζα είχε κέρδη €38,1 εκατ.

Η τράπεζα έχει ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 28,7%.

Οι καταθέσεις φθάνουν τα €3.777 εκατ. και ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) ανέρχεται στο 29%.

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) παραμένει χαμηλός, στο 5,5%.

Ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώνεται στο 30%.

«Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων. Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της τράπεζας, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο, στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking και Capital Markets», αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας

H Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας.

Σημαντική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων, τονίζει, παραμένουν οι τομές και οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, ούτως ώστε η κρατική μηχανή να γίνει πιο αποτελεσματική και να εξυπηρετήσει καλύτερα, οικονομικότερα και ταχύτερα τον πολίτη και τις επιχειρήσεις.

Θεωρεί επίσης σημαντική την εντατικοποίηση των σχεδιασμών για ταχύτερη μείωση του δημόσιου χρέους, όπως και την ενδυνάμωση των προσπαθειών για βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα