16 Απριλίου 2024 / 12:14 μμ
16 Απριλίου 2024 / 12:14 μμ

Κάμερες έδειξαν ότι ο τρομοφάκελος παραδόθηκε για έλεγχο στη Βουλή

από fimotro

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από κάμερες διαχείρισης πληροφορίας και κάμερες ασφαλείας στον χώρο παραλαβής της αλληλογραφίας για έλεγχο επιβεβαιώνεται η κατάθεση του αρχιφύλακα, συνοδού ασφαλείας του κ. Παπαδήμου, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της αλληλογραφίας που λάμβανε στο σπίτι του ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε αυτό το υλικό, αποτυπώνεται ο ίδιος να έχει πάει κανονικά στη Βουλή για τον έλεγχο της αλληλογραφίας και διαψεύδονται οι διαρροές από το φρουραρχείο της Βουλής περί του αντιθέτου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iefimerida.gr, πλέον, γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι δεν πήγε καλά σε αυτόν τον έλεγχο.

Τι απαντούν πηγές από το Φρουραρχείο της Βουλής
Κύκλοι της Βουλής έλεγαν ότι από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δεν προκύπτει σε κάθε περίπτωση ότι ελέγχθηκε ο επίμαχος φάκελος, αλλά απλώς ότι προσήλθε ο φρουρός του πρώην πρωθυπουργού και έφερε υλικό προς έρευνα.

Οι ίδιοι κύκλοι παραδέχονται ότι το μηχάνημα x-ray είναι παλαιάς τεχνολογίας, του 2004, χωρίς καταγραφικό μνήμης και σήμανση προειδοποιητικού ήχου, λένε όμως ότι έχουν ζητήσει την αντικατάστασή του αλλά γραφειοκρατικοί λόγοι στέκονται εμπόδιο.

Η κατάθεση του συνοδού ασφαλείας του Παπαδήμου
Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός, συνοδός ασφαλείας του κ. Παπαδήμου είχε καταθέσει ότι ο ίδιος παρέδωσε τους φακέλους στη Βουλή, το πρωί της Πέμπτης, για έλεγχο. Λίγες ώρες αργότερα, η έκρηξη στο παγιδευμένο δέμα μέσα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού έστειλε στο νοσοκομείο τον κ. Παπαδήμο και τους δύο συνοδούς.

«Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι» αναφέρει στην κατάθεσή του ο συνοδός ασφαλείας του κ. Παπαδήμου» και συνεχίζει: «Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα».

Σε τρία σημεία η αλληλογραφία
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός λάμβανε αλληλογραφία από τρία σημεία. Από την Ακαδημία Αθηνών, την Τράπεζα της Ελλάδος και την οικία του. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας συνέλεγαν την αλληλογραφία, προέβαιναν σε έλεγχους στα ειδικά μηχανήματα και στη συνέχεια του την παρέδιδαν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου που έπαιρναν οι φρουροί του από το σπίτι του ελεγχόταν στη Βουλή, ενώ η αλληλογραφία που έφτανε στην Ακαδημία και την τράπεζα της Ελλάδας ελεγχόταν στα μηχανήματα της Τράπεζας.

Γιατρός Παπαδήμου: Ήταν σίγουρος ότι ο φάκελος είχε ελεγχθεί
Σύμφωνα με τον γιατρό του Λουκά Παπαδήμου, Δημήτρη Βουγά «ο κ. Παπαδήμος, δεν μπορούσε να πει πολλά πράγματα, ήταν τρομοκρατημένος, σοκαρισμένος, τον ρωτήσαμε απλά πώς αισθάνεται και αμέσως ασχοληθήκαμε με την αντιμετώπιση των τραυμάτων» και ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός απορούσε πώς έγινε η επίθεση αυτή εναντίον του, αφού ο φάκελος είχε ελεγχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα