28 Μαρτίου 2024 / 2:06 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:06 μμ

Κάλεσμα Μίχαλου σε Βερολίνο να βοηθήσει στην αξιολόγηση

από fimotro

Μήνυμα στη γερμανική κυβέρνηση για δημοσιονομικές ανάσες στην Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος από το Μόναχο, όπου συναντήθηκε με τη Γερμανίδα υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Brigitte Zypries, στο πλαίσιο της φετινής κοινής διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίασης των ελληνικών και γερμανικών επιμελητηρίων, Δήμων και Περιφερειών στη Διεθνή Έκθεση Βιοτεχνών Μονάχου (ΙΗΜ).

Ο κ. Μίχαλος, ο οποίος συνοδευόταν από τους αντιπροέδρους της ΚΕΕ κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, κ. Ιορδάνη Τσώτσο, κ. Άγγελο Τσατσούλη και κ. Παύλο Τονικίδη, τον γενικό γραμματέα κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον οικονομικό επόπτη κ. Γεώργιο Χονδρογιάννη και τον αναπληρωτή οικονομικό επόπτη κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, επεσήμανε στη Γερμανίδα υπουργό ότι η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα τα τελευταία χρόνια δίνει σκληρές μάχες με όλες τις τις δυνάμεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εστιάζοντας κυρίως στις εξαγωγές.

Ο κ. Μίχαλος κάλεσε τη Γερμανίδα υπουργό να συμβάλει για την αποκατάσταση της κανονικότητας στην Ελλάδα, που χρόνια τώρα δέχεται αδίκως ασφυκτικές πιέσεις για όλο και περισσότερη λιτότητα, βυθίζοντας την οικονομία ολοένα και πιο βαθιά στην ύφεση. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, τόνισε ο κ. Μίχαλος, θα πρέπει η ευρωπαϊκή πλευρά να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, την οποία παρεμποδίζει με τις υπερβολικές απαιτήσεις του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Φέτος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιοτεχνών Μονάχου (ΙΗΜ), έχουν προγραμματιστεί από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου εκδηλώσεις και συναντήσεις για τα ελληνικά επιμελητήρια, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, που σκοπό έχουν την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, τη θέσπιση της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των φορέων αλλά και τη σύναψη νέων επαγγελματικών επαφών και συνεργασιών.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα γερμανικά επιμελητήρια βιοτεχνών, ενώ κατά τη σημερινή τελετή έναρξης της Έκθεσης, την ελληνική αποστολή υποδέχτηκε στο περίπτερο του υπουργείου της η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Brigitte Zypries. Σημειώνεται, ότι η Διεθνής Έκθεση Βιοτεχνών Μονάχου (IHM) αποτελεί και για την Ελλάδα μία από τις διεθνώς σημαντικότερες εκθέσεις για τους βιοτέχνες όλων των κλάδων, καθώς κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης συμμετείχαν πάνω από 1.000 εκθέτες από 31 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα