28 Μαρτίου 2024 / 11:24 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:24 πμ

Ιράκ: Παιδιά και γυναίκες νοσηλεύονται με συμπτώματα έκθεσης σε χημικά όπλα!

από fimotro

Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία κοντά στη Μοσούλη τις δύο τελευταίες ημέρες, με τραύματα που προκλήθηκαν από χημικά όπλα, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.
Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν σημειώθηκε μία ή περισσότερες επιθέσεις με χημικά όπλα, ούτε ποιος ευθύνεται για αυτό.
Όταν ρωτήθηκαν για το θέμα, πολλοί Ιρακινοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί τόνισαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για την εκδήλωση επιθέσεων με χημικά όπλα στη ζώνη της Μοσούλης, όπου ο ιρακινός στρατός συναντά ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Από το 2014, όταν κατέλαβε πολλά εδάφη στο Ιράκ, το ΙΚ έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές χημικά όπλα εναντίον των ιρακινών δυνάμεων.
Ο διευθυντής της ΔΕΕΣ για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, Ρόμπερτ Μαρντίνι, είπε σήμερα ότι τις τελευταίες 48 ώρες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία πέντε παιδιά και δύο γυναίκες που παρουσίαζαν συμπτώματα έκθεσης σε χημικούς παράγοντες. “Η χρήση χημικών όπλων απαγορεύεται απολύτως από το διεθνές δίκαιο. Έχουμε ταραχτεί βαθιά από αυτά που είδαν οι συνάδελφοί μας και καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, απ’ όπου κι αν προέρχεται”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα