19 Απριλίου 2024 / 11:49 μμ
19 Απριλίου 2024 / 11:49 μμ

Ικανοποιημένοι Πούτιν – Ερντογάν: Πλήρης εξομάλυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων

από fimotro

Η Ρωσία και η Τουρκία εξομάλυναν πλήρως τις σχέσεις τους έπειτα από τη σοβαρή διπλωματική κρίση που τις επιδείνωσε, δήλωσαν σήμερα με ικανοποίηση οι ηγέτες των δύο χωρών, ενώ προανήγγειλαν την ενίσχυση της συνεργασίας τους.
Με αυτή τη συνάντηση στη Μόσχα «ολοκληρώσαμε τη διαδικασία εξομάλυνσης. Δεν επιθυμούμε πλέον να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη» επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Κρεμλίνο μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε επιπλέον τις ιδιαίτερες κι απαραίτητες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει πως η Ρωσία θα «άρει πλήρως» τις κυρώσεις της σε βάρος της Άγκυρας.
Οι τουρκορωσικές σχέσεις επιδεινώθηκαν πριν από πολλούς μήνες μετά τη σοβαρή διπλωματική κρίση τον Νοέμβριο του 2015, όταν η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος που πετούσε πάνω από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα