29 Μαρτίου 2024 / 12:39 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:39 μμ

Ικανοποίηση στο ΥΠΟΙΚ για την αναβάθμιση από τον Fitch

από fimotro

Στην αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch αναφέρθηκε το υπουργείο Οικονομικών με δελτίο Τύπου που εξέδωσε υπενθυμίζοντας πως η αναβάθμιση σε «θετική» από «σταθερή» της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο είναι η τρίτη κατά σειρά.
Ε​ίχαν προηγηθεί οι Standard’s & Poor’s και Moody’s.

«Η νέα θετική προοπτική της οικονομίας, και από τους οίκους αξιολόγησης, αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς να δημιουργήσει αστάθεια, ενώ και το γεγονός ότι θα υπάρξουν σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα διευκολύνει την πρόσβαση της Eλλά​δας στις αγορές», σημειώνει το ΥΠΟΙΚ.

«​Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται με σταθερό βηματισμό και στόχο ​την​ δίκαιη ανάπτυξη, ώστε ο κόσμος της εργασίας, ο οποίος έφερε το κύριο βάρος της κρίσης, να είναι συμμέτοχος στα οφέλη της ανάπτυξης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε πως ο οίκος Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «Β-» από «CCC».

Ο Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση γιατί θεωρεί ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα βελτιωθεί με σταθερό ρυθμό, στηριζόμενη από την συνεχιζόμενη ευθυγράμμιση με τους όρους του προγράμματος και το μειωμένο πολιτικό ρίσκο, την διατηρήσιμη ανάπτυξη και πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ ως το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα