25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο την Κυριακή

από fimotro

Σήμερα βρέθηκαν στην Αρχιεπισκοπή οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας, στους οποίους   ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι η εκκλησία θα συμμετέχει επίσημα, εφ΄ όσον διασφαλιστεί ο ειρηνικός και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρας της συγκέντρωσης.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Σύρου θα διαβάσει την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ενώ δίπλα του θα είναι  οι Μητροπολίτες Δράμας και Χίου.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, ωστόσο, δεν θα παραστεί.

Νωρίτερα η αρμόδια αντιδήμαρχος Νέλλη Παπαχελά ανέδειξε την Συντονιστική Επιτροπή των Παμμακεδονικών Ενώσεων, ως  διοργανώτρια αρχή καθώς βάσει των στοιχείων που συνόδευαν την αίτηση, κρίθηκε ως πιο αντιπροσωπευτική των ενδιαφερομένων φορέων και οργανώσεων πολιτών, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Η άδεια προβλέπει την τοποθέτηση εξέδρας στην πλατεία Συντάγματος με τους όρους και προϋποθέσεις που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί.

Η αίτηση που δεν εγκρίθηκε είχε  υποβληθεί από τον Δημήτριο Μιχάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα