28 Μαρτίου 2024 / 5:50 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:50 μμ

Θετικός αντίκτυπος στα διεθνή ΜΜΕ : Ο Ομπάμα στην Αθήνα με ελπίδες για το Ελληνικό χρέος

από fimotro

rtrsobama wsj obama-fazΘετικότατοι για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην ΑΘήνα  ήταν οι σχολιασμοί των διεθνών ΜΜΕ τα οποία ενδιαφέρθηκαν και μάλιστα σημαντικά για την επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό την παρουσία του στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Ο Ομάμα φτάνει στην Ελλάδα γεννώντας ελπίδες ότι θα ζητήσει ελάφρυνση χρέους, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου Reuters. «Ο Πρόεδρος θα συζητήσει το θέμα του χρέους και το προσφυγικό (…) ενώ θα δώσει ομιλία την Τετάρτη», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφθασε στην Ελλάδα, όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν οι προσπάθειες κατευνασμού των ανησυχιών των ξένων ηγετών ότι θα υπάρξει συνέχεια στη συμμαχία με τις ΗΠΑ και στη συνεργασία σε σημαντικά θέματα μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ», σχολιάζει από την πλευρά της η Wall Street Journal.

H Deutsche Welle από την πλευρά της, κάνει αναφορά στην ομιλία που θα δώσει την Τετάρτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Αναμένεται ότι η ομιλία Ομπάμα θα αποτελέσει την πολιτική του παρακαταθήκη και ταυτόχρονα θα είναι και μήνυμα προς τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ που αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Αναφορά στην επίσκεψη του Προέδρου κάνει και η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung σε δημοσίευμά της με τίτλο: «O Oμπάμα υπόσχεται περαιτέρω βοήθεια στους Έλληνες».

Ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του Ομπάμα περί τερματισμού της λιτότητας κάνει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. «Η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία, δήλωσε ο Ομπάμα κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ευρώπη ως Πρόεδρος των ΗΠΑ» αναφέρει η εφημερίδα που τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση εκπόνησε ένα «εντυπωσιακό σχέδιο για να διασφαλίσει τα ην ασφάλεια του προέδρου έπειτα από τις απειλές για διαδηλώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα