20 Απριλίου 2024 / 11:45 πμ
20 Απριλίου 2024 / 11:45 πμ

Θερμή υποδοχή για τον Καραμανλή σε εκδήλωση στο Βελλίδειο (φωτό+βίντεο)

από fimotro

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο οποίος βρέθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την εκδήλωση για την παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του Συλλογικού Τόμου: «The Greek Political Economy: 2000-2016». Να σημειωθεί ότι δίπλα στον Κ. Καραμανλή κάθονται ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης.

Το παρών στη εκδήλωση δίνουν μεταξύ άλλων οι Νικήτας Κακλαμάνης, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής της ΝΔ, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης  Έλενα Ράπτη, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας Π.Ε. ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος και η Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής ΝΔ.

Επίσης στην εκδήλωση βρίσκεται και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Πρόκειται για τη μελέτη που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα και κατέρριπτε τον πολιτικό μύθο της «δημοσιονομικής εκτροπής» κατά την πενταετία 2004-2009 επί κυβερνήσεως ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη που περιλαμβάνει τα τελευταία 16 χρόνια, αποδεικνύει ότι η διόγκωση του χρέους έγινε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται η κατάσταση στην Ελλάδα που βρήκε τότε η κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν ήδη προβληματική δεδομένου ότι ο Κώστας Σημίτης ως πρωθυπουργός είχε φροντίσει να μεταθέσει όλες τις λήξεις ομολόγων στο μέλλον, όπως και τις δόσεις των δανείων για τα μαμούθ εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογράψει το ΠΑΣΟΚ.

Ομιλητές είναι οι επιμελητές της έκδοσης: οι καθηγητές Παντελής Σκλιας(Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Σπύρος Ρουκανάς (Πανεπιστήμιο Πειραιά), ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα