20 Απριλίου 2024 / 10:23 πμ
20 Απριλίου 2024 / 10:23 πμ

Θεοδωράκης: Θέλουμε ένα κόμμα-κίνημα που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό

από fimotro

«Στόχος μου είναι ένα μεγάλο κόμμα που δεν θα ετεροκαθορίζεται. Ένα κόμμα που θα κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους και θα θέσει αυτό τους όρους της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα.

Ένα κόμμα πραγματικά νέο και πολυτασικό και όχι μια οριακή μετεξέλιξη παραδοσιακών μηχανισμών». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καρφί» και στο δημοσιογράφο Χρήστο Δρούζια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου προοδευτικού φορέα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στη διαδικασία. «Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που δεν τους χαρίστηκε ποτέ τίποτα. Σε όλους αυτούς που κάνουν το καθήκον τους χωρίς ποτέ να ζητάνε αντάλλαγμα από την πολιτική εξουσία. Τώρα είναι λοιπόν η στιγμή όλοι αυτοί να αποκτήσουν φωνή» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Ποτάμι.

Μιλώντας για το όραμά του για το νέο φορέα σημείωσε ότι θέλουμε «ένα κόμμα – κίνημα που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό», που θα είναι «στο πλευρό των νέων, των φτωχών, των άνεργων που δουλεύουν “μαύρα” και για “ψίχουλα”, αλλά και της μεσαίας τάξης», στο πλευρό αυτών που «ξοδεύουν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής για να πληρώσουν τους φόρους τους, που κράτησαν ζωντανή την επιχείρησή τους χωρίς να κλέψουν το κράτος, που δεν έκρυψαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και μαζί και οι συνεπείς δημόσιοι υπάλληλοι που κρατούν όρθιο το κράτος κόντρα στους κομματικούς εγκάθετους με τις ταπεινές επιδιώξεις».

Ενώ συνέχισε λέγοντας, «δεν είμαστε απλώς η κεντροαριστερά, είμαστε φιλελεύθεροι, προοδευτικοί, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, είμαστε η παλιά μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα