20 Απριλίου 2024 / 7:19 μμ
20 Απριλίου 2024 / 7:19 μμ

Θεοδωράκης: Η διγλωσσία της κυβέρνησης δεν βοηθάει στην λύση του Σκοπιανού

από fimotro

Σχεδόν δύο ώρε διήρκεσε το τετ α τετ του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Πριν την κατ’ ιδίαν ενημέρωση, ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Θεοδωράκη: «Νομίζω ότι είναι πιο χρήσιμη η ενημέρωση σε αυτή την φάση».

«Είναι και μια αφορμή να ενημερώνεται και ο κόσμος, υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Νομίζω ότι ο κόσμος θέλει να έχει ενημέρωση. Υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Πάντως το Σεπτέμβρη χάσαμε μια ευκαιρία. Σου είχα πει να μιλήσουμε για το θέμα στην Βουλή», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, για να του απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, «έχεις δίκιο».

«Οπως γνωρίζεται το ποτάμι έχει μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος έχουμε τολμήσει να πούμε πολύ νωρίς την άποψή μας για το μακεδονικό», είπε ο κ. Θεοδωράκης στους δημοσιογράφους εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας παράλληλα με δεσμεύσεις από τη FYROM ότι παραιτείται από τον αλυτρωτισμό για να εξηγήσει στη συνέχεια τη θέση του κόμματό του πως «πρέπει να πάμε σε σύνθετη ονομασία που θα είναι μια λέξη και θα είναι μια αμετάφραστη λέξη. Αρα μπορούμε να πάμε σε πολλές επιλογές καλύτερες από το «Ανω Μακεδονία» και το «Βόρεια Μακεδονία». Να είναι μια λέξη στη σλαβική διάλεκτο και θα είναι μια λέξη και όχι δύο λέξεις».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ακόμη ότι κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει λύση και ότι υπάρχουν αρκετά εκκρεμή ζητήματα  με κυρίαρχο  το θέμα του συντάγματος της FYROM
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε και τη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου στο σκοπιανό λέγοντας ότι «ήταν επικίνδυνο εκτός από γελοίο να υπάρχει μια γραμμή από την κυβέρνηση και μια άλλη από τον  υπ. Αμύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα