28 Μαρτίου 2024 / 5:20 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:20 μμ

Θεοδωράκης: Αποτυχία αν η συμμετοχή στις εκλογές δεν φτάσει τις 200.000

από fimotro

Η συμμετοχή στις εκλογές για την ηγεσία της κεντροαριστεράς θα πρέπει να φτάσει τις 200.000, διαφορετικά θα πρόκειται για αποτυχία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την προεδρία νέου φορέα, Σταύρος Θεοδωράκης.

Το ζητούμενο είναι «να ενωθούμε για να πολλαπλασιαστούμε», όχι να ενωθούμε για «να σώσουμε τις καρέκλες μας», είπε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι θα το θεωρήσει αποτυχία ακόμα κι αν ο ίδιος κερδίσει τις εκλογές με συμμετοχή της τάξης των 150.000 ψήφων.

Αναφερόμενος στη διαμάχη του με τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο έχει κατηγορήσει για συκοφαντική δυσφήμιση, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα καταθέσει αγωγή και μήνυση, ζητώντας χρηματική αποζημίωση περίπου 300.000 ευρώ από τον υπουργό Άμυνας.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως η συμπεριφορά του κ. Καμμένου εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το τι κάνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης στον ελεύθερο χρόνο τους – ενώ είναι κανονικά επιφορτισμένοι με καθήκοντα που τους έχει αναθέσει η κοινωνία – και κάλεσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοδωράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο αποτελεί μέρος του ίδιου σχήματος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Με αυτό το σχήμα που έχει και λίγο ακροδεξιά […] δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση», είπε.

Αναφερόμενος τέλος στην ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε εκ νέου για την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα, λέγοντας μάλιστα πως η προβληματική κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια θα λυνόταν με την αποχώρησή του.

Σημείωσε ότι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τα περιστατικά βίας στα Εξάρχεια ως προβοκάτσιες, και συνεπώς τώρα που είναι κυβέρνηση θα έπρεπε να μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Αντ’ αυτού όμως, προσέθεσε, η ασφάλεια του μέσου πολίτη στην καθημερινότητα έχει επιδεινωθεί.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα