18 Απριλίου 2024 / 2:56 μμ
18 Απριλίου 2024 / 2:56 μμ

Θεοδωράκης: Αν ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση να παραδώσει την εντολή

από fimotro

“Αν η κυβέρνηση δειλιάζει ή δεν θέλει να κλείσει την αξιολόγηση ή θεωρεί ότι μπορεί να πορεύεται έτσι, τότε θα πρέπει να έρθει στη Βουλή και να παραδώσει την εντολή γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλη παράταση” τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον “Real FM 97.8”.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια τόνισε: “Ελπίζω να μη σκέφτονται ένα νέο 2015 όταν παραλίγο να βρεθούμε εκτός Ευρώπης, γιατί, όπως λένε, η στάμνα πάει πολλές φορές για νερό αλλά μια φορά σπάει” και επέστησε την προσοχή της κυβέρνησης λέγοντας: “Είμαστε σε επικίνδυνο σημείο καθώς έχει χαθεί η υπομονή και οι απαιτήσεις των Γερμανών και του ΔΝΤ να αυξάνονται”, τονίζοντας και ότι όσο “τραβούν” οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη διαπραγμάτευση αυτό θα είναι εις βάρος της χώρας.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε με σκληρή γλώσσα σε φιλοκυβερνητικά δημοσιεύματα αλλά και στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αφήνουν υπονοούμενα σχετικά με το ποιοι είναι οι “εκπρόσωποι του ΔΝΤ στην Ελλάδα”. “Αυτοί που μιλούν με το ΔΝΤ και που φέρνουν τα μέτρα είναι οι υπουργοί του κ. Τσίπρα” ανέφερε, ενώ στη συνέχεια προσέθεσε: “Η παρέα που αποφασίζει περιλαμβάνει ΔΝΤ, Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και τον κ. Τσίπρα σε διάφορες εκδοχές”.
Παράλληλα χαρακτήρισε τις τακτικές αυτές “φτηνούς αντιπερισπασμούς από ανθρώπους που τους ενδιαφέρει να κυβερνούν αδιαφορώντας για το μέλλον των πολλών, κοιτάζοντας κυρίως το μέλλον των δικών τους παιδιών όπως καθημερινά διαπιστώνουμε με τις διάφορες μικρές και μεγάλες τακτοποιήσεις ημετέρων”.
Σχολιάζοντας όσους υποστηρίζουν ότι οι δανειστές θέλουν να οδηγήσουν στην έξοδο τον κ. Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και εξήγησε: “Ο κ. Τσίπρας καθυστερεί μεν αλλά στο τέλος κάνει όλα όσα του ζητούν οι δανειστές μας, με σχετικά μικρό κόστος κοινωνικό, ως προς τις διαδηλώσεις, καθώς ελέγχει τα πράγματα και έτσι δεν υπάρχει πολλή φασαρία”.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού στάθηκε στην “έκρηξη” της ανεργίας στη χώρα μας λέγοντας: “Είναι δυνατόν να συνεχίζουμε μετά από 8 χρόνια να είμαστε πρωταθλητές της Ευρώπης στην ανεργία;” και στη συνέχεια τόνισε ότι οι πιο “κοντινοί” μας ένοχοι για αυτό το αρνητικό ρεκόρ είναι αυτοί που τορπιλίζουν κάθε επένδυση στη χώρα.
Ερωτώμενος αν συμφωνεί με το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές τόνισε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει διαφορετική ανάγνωση στο συγκεκριμένο ζήτημα και επεσήμανε ότι η χώρα έχει πρωτίστως ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και όχι να κάνει για ακόμη μια φορά εκλογές.
Σχετικά με το αν το Ποτάμι θα ήταν πρόθυμο να στηρίξει μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: “Εμείς θα στηρίξουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει επαφή με την πραγματικότητα και τα προβλήματα της χώρας στην παρούσα φάση”, ξεκαθαρίζοντας όμως δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. “Δεν πιστεύω πως αν επιστρέψουμε στο παρελθόν και σε κάποια κυβέρνηση με τους προηγούμενους υπουργούς θα δούμε φως” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των συζητήσεων με την “Ώρα Αποφάσεων” ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε το κάλεσμα του Κινήματος προς όλους τους εκσυγχρονιστές να ενωθούν, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα. “Υπάρχει ένα κίνημα που εκφράζει τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση – κάποιοι το λένε και ειρωνικά εναντίον μας – και νομίζω ότι μπορούμε όλοι, νέοι και παλιοί εκσυγχρονιστές να δώσουμε μια μάχη για την καλύτερη Ελλάδα, για μια διαφορετική πατρίδα” τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα