19 Απριλίου 2024 / 6:02 μμ
19 Απριλίου 2024 / 6:02 μμ

Θα παραμείνουν τα 9 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο έως το βράδυ

από fimotro

Σύμφωνα με την αναγγελία θυελλωδών ανέμων που ανακοινώθηκε στις 1000 το πρωί από την ΕΜΥ έχουν κοπεί τα 9 μποφόρ από το νοτιοδυτικό Αιγαίο και το δυτικό Κρητικό. Όμως παραμένουν τα 9 μποφόρ μέχρι τις 2100 τοπική ώρα στο Κεντρικό Αιγαίο και τον Καφηρέα.

Αντίθετα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 9 μποφόρ θα παραμείνουν και μέσα στη νύχτα.

Όπως αναφέρει στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος καθώς το χαμηλό απομακρύνεται αργά για Κύπρο στα πιο νοτιοανατολικά πελάγη του Αιγαίου όπως στο Καρπάθιο πέλαγος τα 9 μποφόρ θα κοπούν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Τις επόμενες ημέρες το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας (η μέγιστη την Κυριακή 14 βαθμοί) αλλά τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται αρνητικές θερμοκρασίες αύριο και μεθαύριο.

Σήμερα που ήταν το πιο κρύο ξημέρωμα στην Καστοριά τα θερμόμετρα έδειξαν -9°C στην Φλώρινα -8 °C στην Κοζάνη -6 °C , στην Καβάλα και τα Ιωάννινα -5 °C.

Δεν προβλέπονται βροχές το επόμενο πενθήμερο, με πολλές ώρες ηλιοφάνεια γενικά αίθριο καιρό. Κάποιες τοπικές νεφώσεις αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη Παρασκευή και Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας σε τιμές σχετικά καλές (Αθήνα μέγιστες 15-17°C ). Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και αλκυονίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα