29 Μαρτίου 2024 / 1:15 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:15 πμ

Θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις επιμένει ο Μητσοτάκης

από fimotro

Για την ανάγκη να υπάρξουν χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, αλλά και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο θα στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα και θα αποποινικοποιήσει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη την έννοια της επιχειρηματικότητος».

Μιλώντας σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Φωκίδας, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στην περιοχή, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε έτοιμος να πάρει το ρίσκο να μειώσει τη φορολογία για τις επιχειρήσεις, ξεκαθαρίζοντας όμως, πως θα είναι αμείλικτος σε φαινόμενα φοροδιαφυγής.

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «ότι σήμερα το να ασκεί κανείς επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, περίπου δεν βγάζει νόημα, όταν μεταξύ φόρων, εισφορών, προκαταβολών, καταλήγεις να τα δίνεις σχεδόν όλα στο κράτος. Δεν είναι βιώσιμη αυτή η λύση. Εμείς έχουμε παρουσιάσει ένα πολύ αναλυτικό σχέδιο για μια στοχευμένη μείωση φορολογικών συντελεστών, σε συνδυασμό με ένα περαιτέρω συμμάζεμα και εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών. Χρειαζόμαστε ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτοί οι φόροι και αυτές οι εισφορές δεν μας οδηγούν πουθενά. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος σε αυτό, ότι υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν τον οποίο ακολουθεί η κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη να συνδεθεί η ανάπτυξη με την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής στους πιο αδύναμους, τονίζοντας πως «η άλλη πλευρά του κράτους είναι το κοινωνικό κράτος, είναι η φροντίδα για τους πιο αδύναμους, είναι η φροντίδα για ένα σύστημα υγείας το οποίο θα παρέχει αξιοπρεπή ποιότητα υπηρεσιών, ειδικά στην περιφέρεια, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και βέβαια φροντίδα για τους ασθενέστερους. Οι ασθενέστεροι, συχνά, είναι οι πολύ μεγάλες ηλικίες και τα παιδιά, τους οποίους συχνά τους ξεχνάμε, αλλά πρέπει να είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας προτεραιοτήτων» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος, τονίζοντας πως θα πρέπει να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, με τις κλασικές σπουδές να είναι στο επίκεντρο.

Αναφερόμενος στη Φωκίδα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, πως «υπάρχουν συμπυκνωμένα στον υπερθετικό βαθμό όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να βάλουμε τη χώρα ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά. Την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το βουνό, τη θάλασσα και ένα πολιτιστικό θησαυρό παγκόσμιου μεγέθους. Σε συνδυασμό με ένα δυναμικό πρωτογενή τομέα που παράγει ποιοτικά προϊόντα. Η Φωκίδα αποτελεί μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε δουλειές, να κρατήσουμε τα νέα παιδιά, τους επιστήμονες εδώ στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε πλούτο, κυρίως, για την Περιφέρεια» είπε προσθέτοντας πως για τη ΝΔ, τουρισμός και πολιτισμός πάνε μαζί. «Πρέπει να συνδέσουμε τον πολιτισμό με τον τουρισμό. Να γίνει η Ελλάδα ένας τόπος που οι τουρίστες δεν θα έρχονται μόνο για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για να δουν από κοντά μνημεία πολιτιστικά παγκόσμιου βεληνεκούς» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζει η δημόσια Υγεία στη Φωκίδα σημείωσε: «Επισκέφθηκα το νοσοκομείο. Η κατάσταση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, είναι απογοητευτική. Είναι ξεκάθαρο ότι στο θέμα των προσλήψεων στον τομέα της Υγείας, έχουν γίνει τα τελευταία δυο χρόνια, σημαντικές αστοχίες».

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη ευελιξία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να ξεφύγει από τον ασφυκτικό έλεγχο, ο οποίος της ασκείται συχνά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα