29 Μαρτίου 2024 / 10:04 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:04 πμ

Θα κερδίσει η ΝΔ, αλλά όχι με τη διαφορά που δείχνουν τα γκάλοπ…

από fimotro

Στην Ελλάδα έχουμε ζήσει απίστευτες γελοιοποιήσεις με τις δημοσκοπήσεις. Μπορεί λοιπόν οι τελευταίες μετρήσεις να εμφανίζουν τρελές διαφορές υπέρ της ΝΔ που ξεπερνούν τα διψήφια ποσοστά, ωστόσο η πραγματική διαφορά κινείται σήμερα περίπου στο 5%-6% υπέρ της ΝΔ. Φαίνεται λοιπόν ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, όχι όμως με τις διαφορές που προκύπτουν από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Φαίνεται επίσης ότι η εκλογική διαφορά είναι μη αναστρέψιμη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές, αλλά θα παίξει ρόλο την επομένη της κάλπης και δεν πρόκειται να αφανιστεί. Αυτό ας το έχουν υπόψιν τους ορισμένοι στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ που ετοιμάζονται για εξουσία 8 ετίας! Επί της ουσίας τώρα. Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό της εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,6%, το Κίνημα Αλλαγής 8%, η Χρυσή Αυγή 7,3% και το ΚΚΕ 6,4%, η Ένωση Κεντρώων 2,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,7%. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, η Χρυσή Αυγή 6,4%% και το ΚΚΕ 5,6% Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,5%.

Ως προς την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΝΔ: 35,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,7%
Κίνημα Αλλαγής: 9,8%
Χρυσή Αυγή: 8,9%,
ΚΚΕ: 7,8%
Ένωση Κεντρώων 3,2%.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ποσοστά και με την αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων στη νέα Βουλή η Νέα Δημοκρατία θα έχει 151 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 65, το Κίνημα Αλλαγής 28, η Χρυσή Αυγή 25, το ΚΚΕ 22 και η Ένωση Κεντρώων 9.

Την ίδια στιγμή το 74,5% των ερωτηθέντων λέει όχι σε ονομασία των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία.

Επίσης, το 60,1% απαντά πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα των δύο στρατιωτικών ήταν λανθασμένοι. Παράλληλα, το 61,4% κρίνει ότι η κυβέρνηση παραβαίνει στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ενώ πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα της Marc (54.4%), πιστεύουν ότι η υπόθεση Novartis πρόκειται περί σκευωρίας που έχει στηθεί εις βάρος της αντιπολίτευσης.

Σ.Σ. Fimotro: Συμπέρασμα; Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά όχι με το σενάριο που δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Θα τις κερδίσει δύσκολα με διαφορά στα επίπεδα του 5% και 6% και η επόμενη μέρα θα έχει πολύ μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα