18 Απριλίου 2024 / 6:12 πμ
18 Απριλίου 2024 / 6:12 πμ

Θα κατέβει ο Μάικ Πενς υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ το 2020;

από fimotro

Η εφημερίδα λέει ότι κάποια στελέχη των Ρεπουμπλικανών έχουν αρχίσει μια «σκιώδη καμπάνια» με την πεποίθηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του κι επικαλούμενη διάφορες πηγές υποστηρίζει ότι ο Μάικ Πενς έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αν δεν κατέβει υποψήφιος ο Τραμπ, θα το κάνει εκείνος. Το ρεπορτάζ ισχυρίζεται ότι ο Πενς όχι μόνον αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αλλά κι ότι δημιούργησε τη δική «ανεξάρτητη βάση» καθώς και μια ομάδα συγκέντρωσης κεφαλαίων, που αποκαλείται «Επιτροπή της Μεγάλης Αμερικής».

Από την πλευρά του ο νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε το δημοσίευμα “fake news” και προσπάθεια των New York Times να προκαλέσουν διάσπαση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι ο ίδιος κι οι συνεργάτες του εστιάζουν στην προώθηση της ατζέντας του Τραμπ και στην επανεκλογή του το 2020.

Ο Πενς διατηρεί καλές σχέσεις με συντηρητικές πολιτικές ομάδας και κάποιους από τους μεγάλους δωρητές των Ρεπουμπλικανών, περιλαμβανομένων των δισεκατομμυριούχων αδελφών Τσαρλς και Ντέιβιντ Κοτς.

Δημοσίως, τουλάχιστον, εμφανίζεται αφοσιωμένος στον πρόεδρο. Αλλά το τελευταίο διάστημα, καθώς εντείνονται οι έρευνες για την καταγγελλόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την πιθανή συμπαιγνία μελών της προεκλογικής του ομάδας με τη Μόσχα, ο Πενς πήρε κάποιες αποστάσεις αναφορικά με το ποιος είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος προσέγγισης της ρωσικής ηγεσίας.

Στη διάρκεια του ταξιδιού του στην ανατολική Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα ο Πενς καταδίκασε την παρουσία της Ρωσίας στην Γεωργία επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι σχέσεις με τη Μόσχα δεν πρόκειται να βελτιωθούν αν δεν αλλάξει στάση στο ουκρανικό και σταματήσει να στηρίζει χώρες όπως το Ιράν, η Συρία και η Βόρεια Κορέα.

Το δημοσίευμα ότι ο Πενς ετοιμάζεται να κατεβεί υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2020 έσπευσε να απορρίψει και η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ. «Είναι απόλυτα ορθό ότι ο αντιπρόεδρος προετοιμάζεται για το 2020 -για την επανεκλογή του ως αντιπρόεδρος», δήλωσε στο ABC. Kαι συμπλήρωσε: «Ο αντιπρόεδρος Πενς είναι πολύ αφοσιωμένος αλλά και απίστευτα αποτελεσματικός και δραστήριος αντιπρόεδρος».

Ωστόσο, οι New York Τimes επιμένουν: «Είμαστε σίγουρα για την ακρίβεια του ρεπορτάζ και θα αφήσουμε την ιστορία να μιλήσει μόνη της», είπε η εκπρόσωπος της εφημερίδας Ντανιέλ Ρόουντς Χα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα