20 Απριλίου 2024 / 12:38 πμ
20 Απριλίου 2024 / 12:38 πμ

“Θα δούμε”, λέει τώρα το ΥΠΟΙΚ για την ποσοτική χαλάρωση!!!

από fimotro

«Συνεχίζονται οι συζητήσεις. Θέλουμε καθαρό διάδρομο για να μπορούμε να βγούμε στις αγορές», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις διαβουλεύσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Ερωτηθείς ο ίδιος «πόσο πιθανόν είναι να πάρουμε το QE;», απάντησε «θα δούμε»(!!!), ενώ σε άλλη ερώτηση για το «τι θα γίνει εάν στις 15 Ιουνίου δεν έχουμε αυτήν την καθαρή λύση» ανέφερε «ας μην κάνουμε εικασίες. Εμείς στοχεύουμε στην καθαρή λύση». Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, συζητήσεις για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αναμένεται να υπάρξουν και την προσεχή Τετάρτη 31 Μαΐου, στο περιθώριο του συνεδρίου που διοργανώνει ο Economist στη Φρανκφούρτη.

Στο συνέδριο θα είναι ομιλητής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ -με βάση το πρόγραμμα- θα συμμετέχουν επίσης το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και οι εκπρόσωποι στα κλιμάκια των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (από τον ESM).

Εν τω μεταξύ, για λύση για το χρέος μέσα στον Ιούνιο, ακόμα κι αν φθάσει το θέμα στη Συνοδό Κορυφής της 22ας Ιουνίου, μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας και ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Εσθονό ομόλογό του Γιούρι Ράτας.  Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, «προσδοκούμε ανάληψη πρωτοβουλίας μέσα στον Ιούνιο, πριν δηλαδή αναλάβει η Εσθονία την προεδρία την πρώτη Ιουλίου για οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από καθαρή λύση απομείωσης του χρέους». «Λύση να είναι και οπότε είναι να έλθει» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πάντως πως όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παλεύει για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Στο μεταξύ, νομοθετούνται και οι 25 τελευταίες εκκρεμότητες από τα προσυμφωνημένα και όλοι ελπίζουν να κλείσει έγκαιρα τουλάχιστον η β΄ αξιολόγηση και να εκταμιευθεί κανονικά η δόση, ώστε να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της χώρας προς ιδιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα