28 Μαρτίου 2024 / 3:37 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:37 μμ

Η Toshiba θα κηρύξει πτώχευση!

από fimotro

Οι επιχειρηματικοί εταίροι της Toshiba ετοιμάζονται για ένα σενάριο βάσει του οποίου η εταιρία σκέφτεται να αναδιοργανωθεί υπό τους ιαπωνικούς νόμους κήρυξης πτώχευσης, κίνηση που θα έχει συνέπειες για τις παγκόσμιες βιομηχανίες πυρηνικής ενέργειας και ηλεκτρονικών.

Τον περασμένο μήνα, η Toshiba εξέφρασε «ουσιαστική αμφιβολία» για την ικανότητά της να συνεχίσει στην τρέχουσα κατάστασή της. Η εταιρία εκτίμησε ότι αναμένει καθαρές ζημιές-ρεκόρ, ύψους περίπου ενός τρισ. γεν (8,83 δισ. δολάρια) για το οικονομικό έτος που έληξε το Μάρτιο του 2017, μετά την αίτηση της αμερικανικής μονάδας Westinghouse Electric για υποβολή στο Chapter 11 περί πτωχεύσεως.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η αμερικανική εταιρία κοινής ωφέλειας, Southern, η οποία προσέλαβε την Westinghouse για να κατασκευάσει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Γεωργία, ανησυχεί πως η Toshiba θα αιτηθεί για προστασία από τους πιστωτές της και θα απαλλάξει τον εαυτό της από τις εγγυήσεις που έδωσε εκ μέρους της Westinghouse, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η Toshiba υποστηρίζει ότι δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο.

Ο Thomas A. Fanning, διευθύνων σύμβουλος της Southern, τόνισε σε συνέντευξή του στις 3 Μαΐου, ότι η Toshiba χρωστά στην εταιρία 3,7 δισ. δολάρια και ότι η Southern επιθυμεί να πληρωθεί είτε κατασκευαστούν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες είτε όχι.

Εκπρόσωπος της Toshiba αρνήθηκε τα σχολιάσει. Η εταιρία έχει δηλώσει ότι έχει εγγυηθεί περίπου έξι δισ. δολάρια σε υποχρεώσεις που έχουν προκύψει από την Westinghouse.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα