24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Η Süddeutsche Zeitung αποκαλύπτει ποιος θα είναι από τώρα ο προσωρινός διάδοχος του Σόιμπλε

από fimotro

Στον προσωρινό αντικαταστάτη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως κατέληξε η Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung προωθεί τον έμπιστο της προσωπάρχη, Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό Πίτερ Αλτμάγιερ (φωτό) για να αναλάβει προσωρινά τη θέση του Σόιμπλε ως τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο 59χρονος πολιτικός του CDU, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα αναλάβει μεταβατικά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μετά την αποχώρηση του επί χρόνια υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Β. Σόιμπλε, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να εκλεγεί στις 24 Οκτωβρίου στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Γερμανικής Βουλής, επομένως θα μείνει κενή η θέση του υπουργού Οικονομικών ως τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο 59χρονος Πίτερ Αλτμάγιερ έχει περιγραφεί ως «ο ισχυρότερος άνθρωπος στο Βερολίνο», από τον Εconomist, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg είναι ο σταθερά φιλοευρωπαίος διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Μέρκελ από το 2013 και έχει επιρροή στο εσωτερικό του κόμματος, περίπου όση και ο Σόιμπλε.

Το Bloomberg αναφέρει πως στον Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό είχε ανατεθεί και έφερε εις πέρας την ενεργειακή στροφή από τις κλασικές πηγές στις ανανεώσιμες και κατόπιν υπήρξε πετυχημένος συντονιστής στην προσφυγική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα