19 Απριλίου 2024 / 1:56 πμ
19 Απριλίου 2024 / 1:56 πμ

Η Jaguar Land Rover προσλαμβάνει 5.000 άτομα λόγω πωλήσεων-ρεκόρ

από fimotro

H Jaguar Land Rover αποκάλυψε σχέδια για την πρόσληψη 5.000 νέων μηχανικών στη διάρκεια του επόμενου έτους, προσφέροντας τόνωση στη βρετανική βιομηχανία καθώς ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε μια χρονιά-ρεκόρ σε όρους πωλήσεων, χάρη στη ζήτηση για αυτοκίνητα πολυτελείας στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική. Ως εκ τούτου, χρειάζεται χιλιάδες νέους εργαζομένους, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να αναπτύξει νέα μοντέλα περιλαμβανομένων και ηλεκτρονικών οχημάτων.

Η JLR, η οποία ανήκει στην ινδική Tata, διευκρίνισε πως πάνω από 1.000 από τους 5.000 νέους μηχανικούς θα έχουν ειδίκευση στα ηλεκτρονικά και στο λογισμικό.

Ο Guardian υπενθυμίζει πως η JLR είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας και συχνά την χρησιμοποιούν οι Βρετανοί βουλευτές για να «διαφημίσουν» τη βρετανική βιομηχανία. Ταυτόχρονα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς του Ηνωμένου Βασιλείου, με περίπου το 80% των ετήσιων εσόδων της -ύψους 24 δισ. δολαρίων- να παράγονται από αυτοκίνητα που πωλούνται στο εξωτερικό.

Τα σχέδια επέκτασης της εταιρίας πρόκειται να τονώσουν τις ελπίδες πως ο βρετανικός τομέας εξαγωγών θα αντισταθμίσει κάποιες από τις εγχώριες πιέσεις στην οικονομία τα χρόνια που έρχονται, καθώς τα οικονομικά των νοικοκυριών συνεχίζουν να πιέζονται από την αδύναμη ανάπτυξη μισθών και τον αυξανόμενο πληθωρισμό, καθώς το Brexit έχει πυροδοτήσει βουτιά στη στερλίνα.

Η ευρύτερη βρετανική βιομηχανία αυτοκινήτου είχε το 2016 μια χρονιά-ρεκόρ. Ωστόσο οι ηγέτες της βιομηχανίας έχουν εκφράσει φόβους σχετικά με την προοπτική των αυτοκινητοβιομηχανιών, αφότου η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα