19 Απριλίου 2024 / 2:01 μμ
19 Απριλίου 2024 / 2:01 μμ

Η CIA καταδιώκει τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

από fimotro

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) επεκτείνει τις μυστικές επιχειρήσεις της στο Αφγανιστάν εναντίον του κινήματος των Ταλιμπάν, στέλνοντας έμπειρα στελέχη της αλλά και συμβασιούχους να καταδιώξουν και να εξοντώσουν αντάρτες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλέστηκαν αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, η CIA έχει μεταφέρει το επίκεντρο της προσοχής της από την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ Κάιντα και την υποστήριξη των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην καταδίωξη των Ταλιμπάν. Αυτός ο ρόλος της ανατέθηκε εντός των ορίων της νέας στρατηγικής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Αφγανιστάν, που ο ρεπουμπλικάνος είχε παρουσιάσει δημόσια τον Αύγουστο.

Η CIA έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και καταδιώκει ιδίως τους πυροτεχνουργούς των Ταλιμπάν, κάνοντας νυχτερινές εφόδους και αναπτύσσοντας ολιγομελείς ομάδες για να παίρνουν μέρος σε επιχειρήσεις, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλέστηκαν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Η νέα στρατηγική την οποία είχε παρουσιάσει ο Τραμπ προέβλεπε ότι η αμερικανική υποστήριξη προς την κυβέρνηση και τον στρατό του Αφγανιστάν θα συνεχιζόταν, θα δινόταν διευρυμένη δικαιοδοσία στους Αμερικανούς στρατιωτικούς όσον αφορά τη διεξαγωγή επιχειρήσεων εναντίον τρομοκρατών στη χώρα και θα αναπτύσσονταν άλλοι περίπου 4.000 στρατιωτικοί των ΗΠΑ στην αφγανική επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα