25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Η BT περικόπτει 4.000 και το μπόνους του CEO

από fimotro

Η BT Group ανακοίνωσε σήμερα πως θα περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της και πως δεν θα καταβάλει μπόνους στο διευθύνοντα σύμβουλό της, καθώς εμφάνισε πτώση στα κέρδη προ φόρων το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους.

Η βρετανική εταιρία τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης, πρόσθεσε ότι οι περικοπές στις θέσεις εργασίας έρχονται καθώς επιταχύνει τη μείωση κόστους μεταξύ άλλων και στις διεθνείς υπηρεσίες, στο πλαίσιο των οποίων προσφέρει υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, η εταιρία εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύψους 440 εκατ. στερλινών, από 845 εκατ. την προηγούμενη χρονιά. Τα έσοδά της ενισχύθηκαν σε 6,12 δισ. από 5,57 δισ. στερλίνες.

Η BT αύξησε το τελικό μέρισμα κατά 10%, σε 10,55 πένες.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως ο διευθύνων σύμβουλος Gavin Patterson και ο απερχόμενος διευθυντής οικονομικών Tony Chanmugam δεν θα λάβουν μπόνους για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, μια περίοδο που σηματοδοτήθηκε από λογιστικές ασυνέπειες στις ιταλικές δραστηριότητες, από προβλήματα που συνδέονται με τη βρετανική μονάδα υποδομής Openreach και από άλλες δυσκολίες.

Ο Patterson θα λάβει 1,3 εκατ. στερλίνες για την περίοδο αυτή, από τα 5,3 εκατ. που έλαβε την προηγούμενη χρονιά, ενώ η συνολική αμοιβή του Chanmugam υποχωρεί σε 258.000 στερλίνες από 2,8 εκατομμύρια.

Η BT αναμένει τα έσοδα (underlying) να παραμείνουν σε γενικές γραμμές αμετάβλητα τη φετινή οικονομική χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα