29 Μαρτίου 2024 / 11:54 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:54 πμ

Η BP αποκλείει μεγάλη άνοδο στις τιμές του πετρελαίου

από fimotro

Παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου, ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Bob Dudley, θεωρεί ότι η αγορά είναι αυτή τη στιγμή ισορροπημένη και η παραγωγή συνάδει με τη ζήτηση σε ημερήσια βάση.

«Πιστεύω ότι όλοι χρησιμοποιούν τη λέξη ‘’ισορροπημένος’’ και ξεχνούν ότι σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Για μένα, σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση η παραγωγή και η ζήτηση είναι ίσες. Επομένως σε καθημερινή βάση η αγορά είναι ισορροπημένη, απλά τα επίπεδα των αποθεμάτων στον κόσμο είναι τόσο υψηλά», υποστήριξε το στέλεχος μιλώντας στο CNBC.

Η ροή στοιχείων το τελευταίο διάστημα τροφοδοτεί τη συνεχιζόμενη μεταβλητότητα. Σύμφωνα με τον Dudley, οι αγορές πρέπει να σταματήσουν να λαμβάνουν υπόψιν τους τα στοιχεία που προσφέρονται σε εβδομαδιαία βάση.

«Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη εβδομαδιαία, που είναι αυτό που κάνει η αγορά, ιδιαίτερα όταν εστιάζει στα επίπεδα των αμερικανικών αποθεμάτων», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, η εταιρία του σχεδιάζει τις κινήσεις της βάσει μιας μέσης τιμής στα 50 δολάρια το βαρέλι τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά, καθώς θα εξυγιαίνει τα βιβλία της, θα χρειαστεί τιμή μόνο 30 δολαρίων το βαρέλι για να καλύψει δαπάνες και μερίσματα.

«Για ‘μας, θα κάνουμε σχέδια για περίπου 50 δολάρια για πέντε χρόνια, θα βελτιστοποιήσουμε την πειθαρχία και την κεφαλαιακή πειθαρχία, θα μειώσουμε τα κόστη μας και θα οδηγήσουμε το κατώφλι κερδοφορίας άνετα στα 30 δολάρια», εκτίμησε ο CEO.

Το διεθνές δίκτυο υπενθυμίζει ότι η BP προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή διατηρώντας τις κεφαλαιουχικές δαπάνες το πολύ στα 17 δισ. δολάρια, προκειμένου να τονώσει τη θέση της μετά την πετρελαιοκηλίδα το 2010 στον Κόλπο του Μεξικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα