28 Μαρτίου 2024 / 3:59 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:59 μμ

Η Alibaba ανοίγει ερευνητικά κέντρα 15 δισ. δολαρίων στο εξωτερικό

από fimotro

Η ακαδημία «DAMO» της Alibaba πρόκειται να ανοίξει οκτώ ερευνητικές βάσεις στην Κίνα, στο Ισραήλ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Ρωσία και στη Σιγκαπούρη. Η εταιρία θα προσλάβει 100 ερευνητές που θα εργαστούν στην τεχνητή νοημοσύνη, στην κβαντική υπολογιστική και στη χρηματοοικονομική τεχνολογία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

«Η DAMO Academy της Alibaba θα είναι στην πρώτη γραμμή στην ανάπτυξη της τεχνολογίας επόμενης γενιάς, που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη της Alibaba και των εταίρων μας», δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας Jeff Zhang, σύμφωνα με το Reuters.

Ο κινεζικός κολοσσός και οι θυγατρικές του έχουν καταγράψει ραγδαία ανάπτυξη πέρυσι, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε άμεσο ανταγωνισμό με την Amazon.com αλλά και με παγκόσμιες εταιρίες πληρωμών, cloud και logistics.

Από το 2016 και μετά, η Alibaba έχει επενδύσει περίπου δύο δισ. δολάρια για να αποκτήσει ποσοστό πλειοψηφίας στην εταιρία λιανικής Lazada.com με έδρα στη Σιγκαπούρη, δημιουργώντας ένα δίκτυο κέντρων ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία, σε συνεργασία με τη θυγατρική πληρωμών Ant Financial.

Έχει επίσης υποβάλει μια προσφορά 1,2 δισ. δολαρίων για την αμερικανική εταιρία μεταβίβασης χρήματος MoneyGram, αν και η συμφωνία εκκρεμεί και εξετάζεται εξονυχιστικά από επικριτές που υποστηρίζουν ότι συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Μαζί με ένα υφιστάμενο ερευνητικό, επιστημονικό εργαστήριο στην Καλιφόρνια, η κινεζική εταιρία έχει ανοίξει νέα data centers στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Μέση Ανατολή, στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία και στην Ινδονησία από το 2016, στην προσπάθεια να τονώσει τις δραστηριότητες cloud.

Αυτή τη στιγμή, η Alibaba μετρά 25.000 μηχανικούς μεταξύ του προσωπικού της, ενώ εκτιμά πως η νέα ερευνητική υποδομή θα τη βοηθήσει να πετύχει τον στόχο για δύο δισεκατομμύρια πελάτες μέσα σε δύο δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα