18 Απριλίου 2024 / 12:57 μμ
18 Απριλίου 2024 / 12:57 μμ

Η ΤτΕ ανακαλεί την αδεία λειτουργίας της εταιρείας πληρωμών CBN Greece SA

από fimotro

Στην ανάκληση της αδείας λειτουργίας της εταιρείας πληρωμών CBN Greece SA και στην τοποθέτηση ειδικού εκκαθαριστή προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα της ίδιας της εταιρείας.

Ειδικότερα, η CBN Greece με αίτημα που υπέβαλε στην ΤτΕ ζήτησε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της που ενέκρινε την εισήγηση για οριστική παύση εργασιών και λύση της εταιρείας.

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος ανακάλεσε, κατόπιν του αιτήματος, την άδεια της CBN Greece και διόρισε ως ειδική εκκαθαριστή την κα Ελένη Φρουδάκη με κατ’ αποκοπή αμοιβή 4 χιλ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, η οποία θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις. Η πρώτη κατά την έναρξη και η δεύτερη κατά τη λήξη της εκκαθάρισης.

Η εκκαθαριστής θα πρέπει εντός τριμήνου από τον διορισμό της να διενεργήσει απογραφή της εταιρικής περιουσίας και να διαπιστώσει αν υπάρχουν οφειλές του ιδρύματος πληρωμών CBN Greece προς δικαιούχους. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να δημοσιεύσει ισολογισμό έναρξης εκκαθάρισης και σχέδιο για ταχεία αποπεράτωσή της εντός εξαμήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα